>>
A mezogazdasag szerinted csak Magyarorszagon volt tavaly kimagasloan jo, es ez even szar?Biztosan volt máshol is, de pl. Európa legnagyobb kukorica vetésterületével rendelkező Romániában speciel nem, ott elvitte az aszály a tavalyi termést.
Egyes államokban viszont a mezőgazdaság nem szerepel még akkora súllyal sem, mint nálunk, ezért nincs számottevő hatása az évről évre jelentősen változó termés mennyiségnek és világpiaci áraknak.
Magyarország mezőgazdaságát jelenleg leginkább a növénytermesztés eredményessége határozza meg, ami időjárásfüggő mind mennyiség, mind világpiaci ár tekintetében.
>>
hogy az eddigi novekedes is reszben a hitelre torteno tulfogyasztasnak volt koszonheto, most pedig hogy kimondtak a magyar adosra, hogy kockazatos ados, ennek vege vanA hitelt kimondottan az építőipar kapcsán említettem és arra céloztam, hogy a lakossági célú építéseket, építkezéseket visszaveti, hogy nincs elfogadható kondíciók mellett hitel, sőt szinte semmilyen nincs, ezért sokan halasztják a vásárlást, az igény akkumulálódik.
Amennyiben az infláció csökken és miért ne csökkenne, hiszen eltűnt a kereslet ami árfelhajtó hatású, valamint az MNB a megfelelő fiskális politika hatására tovább csökkenti az alapkamatot, akkor már a közeljövőben előállhat az a helyzet, hogy megnyílik a versenyképes forint alapú hitelek előtt az út.
Egyébként már nagyon régen volt, hogy kockázatos adósnak minősítettek bennünket, volt azóta egy nagyjából egészében sikeres válságkezelés.
A jegybanki alapkamat sok mindenről árulkodik, 6.5%, csak 2005 aug -2006 jun között volt kicsivel kedvezőbb. A CDS felár jelenleg még 2% körül mozog, de elég szépen csökkenő pályán.Időközben mások is bajba kerültek, hozzájuk képest szépek is vagyunk, mert az alkalmazott válságkezelés sikeres.
Csak és kizárólag a saját gondolataimat írom le és tényleg úgy gondolom azokat.
Egyáltalán nem kedvelem a kormányt, de nem látom az értelmét a konok ellenzésnek a kötelező pártpolitikai taktikázáson kívül akkor is, ha működőképes a dolog, amit csinálnak, egyszerűen azért, mert bent lehet ragadni a pozícióban.
Egyébként nagyjából egészében Szlovákiával összevetésben alakult sokkal kedvezőbbre a megítélésem a komcsi kormányról.
Nem gondolom egy percig sem, hogy maradniuk kéne, mert most más szemléletet igényelnek a kihívások, de tartok tőle, hogy lehet náluk rosszabbul is csinálni a dolgokat és akkor nem lesz két ciklus.
Tudom, tudom, elqrás.
Van felénk egy mondás: soroksári asszony hazafelé számol.