Falusi1
2009.12.11
|
|
0 0
6509
|
Most fejtettem le a fehér boromat 2 hónap után. Előzmény: A darálás után fajélesztőt, tápsót is tettem bele, majd leszűrtem. 2-3 nap után igen intenzív forrás kezdőtött, ami legalább 2-3 hétig tartott, majd fokozatosan csökkent. A lefejtés előtt már csak néhány apró buborékot láttam felemelkedni (üvegballonban van) ezért úgy gondoltam itt a fejtés ideje. Kóstoláskor a szédioxidon kívül (ez gondolom ilyenkor még nem meglepő) meglehetősen édesnek éreztem, holott a mustfok 22 volt. A pince hőmérséklete még most is 15-16 fok, tehát korábban meg főleg nem volt hideg. Ként nem is tettem bele, mert lehet, hogy újból meg kell indítanom? Egyébként apró kis buborékokat még a fejtés után is látok az edény aljáról felemelkedni.
Adjatok tanácsot mit tegyek. A cél egyébként mint a korábbi években is, száraz bor volt, most sem akarnám édesnek hagyni. |
|