Tegnap egyébként egy ismerősöm rákezdte, hogy régen milyen jó buszok voltak, nem kellett lépcsőzni az ülésekhez, az utasfolyosó milyen széles volt az Ikaruson...
És most az a legnagyobb problémája, hogy az utasok néha egymás szájába csapják s hajukat...
Csak közben elfelejtette, hogy az Ikarus nem alacsonypadlós volt, nem 2+2 ülés volt egy sorban (ahol meg igen, nagyon szűk hely volt), és az ülőhelyek több mint 80%-a igen szűkös lábtérren rendelkezett...
Én még emlékszem olyanra, amikor azon izgultam, hogy vajon milyen busz jön a sok fajtából?
Én még emlékszem olyanra, amikor reggel leültünk a jéghideg műbör ülésre...
..., amikor nem lehetett behuzni az ablakot, mert be volt fagyva...
..., amikor fogtuk a jéghideg korlátot, és próbáltuk minél jobban felmelegíteni....
..., amikor meg kellett nézni az ülést, mielőtt ráültünk, hogy nincs-e rajta 2 hónapos szutyok, nincs-e rajta az ablakon át befolyó víz, nincs-e rajta szemét...
..., emlékszem még gusztustalan módon kigraffitizett buszokra....
..., emlékszem még ajtókra, amik odazártak embereket, nyitva maradtak hosszú percekig, akár menet közben is...
....,emlékszem olyanra is, amikor az utasok segítettek az ajtókat bezárni, mert egyszerűen önmagától nem volt rá képes
...emlékszem olyanra, amikor talán a HPR-61* dallamos csengője egész úton zenélt megállás nélkül...
..., emlékszem az öreg nénikre, akik magukat se nagyon tudták felvinni a buszra, nemhogy a csomagjaikat...
...., emlékszem az első MAN SL222-esekre, amiken végre valahára volt működő fűtés, ellentétben az Ikarusokkal, amiken csak elvétve találtunk működő darabot...
..., emlékszem a Berkhof-okra, amik élményszámba mentek számomra, 27-es állandó buszai voltak...
..., emlékszem a Neoplanokra...Meg lehetett rajtuk dögleni a beáramló gázszagtól, a portól, ami az üléseken, a csukló szövetén volt..Leültünk, és szállt fel a por...
Emlékszek rá, amikor 15-20km/h-val közlekedtünk végig, mert mindennapos volt a meghibásodásuk....
..., emlékszem az a Jelcz-ekre, amiket hiba volt megvenni...Olyan anyagok voltak benne, mint egy szovjet bili alkotóanyagai...
..., emlékszem a MAZ-okra, amik mindig mentek, a remek fűtésükre...
..., aztán jöttek a Solarisok...kegyetlen jók voltak azok is, de én a MAZ-okat jobban szerettem...A Solákban nagyon megrekedt a levegő...
...,jók voltak a Solarisok, de csak dísz volt a járműállományban, olyan kevesen voltak...
...,reggel 25-ösön, esélyünk se volt, hogy ne Ikarust kapjunk...örültünk volna már egy MAN-ek is...de reménytelen volt...
Bocsi az ömlengésért....:)