mikroszan Creative Commons License 2009.12.10 0 0 59
pár napja kezdtem el játszani, van már némi rpg tapasztalatom (eob sorozattól kezdve baldur's gate, oblivion, neverwinter). hát azt kell mondjam elég jó játék. :) bár az feltűnt, hogy sokkal egyszerűbb a karaktergenerálás, fejlődés meg a szabályok, mint a baldur/neverwinter esetében.

általában még mielőtt belekezdek egy rpgbe, olvasok tanácsokat, hogy mi a jó saját karakter, mire kell figyelni, stb. namost sok helyen a mágus - arcane warrior - blood mage megoldást javasolják, mint lehető legjobb, úgyhogy erre gyúrok éppen. ezen kivül a csapat állandó tagja alistair és wynne, illetve durva harchoz morrigan, egyébként leliana. nemtom, én lelianaval csak nyilazni szoktam, tőrözni alig, valahogy sosem éreztem a bakcstabbelést meg ilyesmit. zárnyitás miatt van nálam főleg. ha meg kemény csata jön, akkor wynne nyit egy földrengéssel, amitől lefekszenek, utána morrigan rájuk tol egy blizzardot, és még az arcane warrior is dobhat egy fireballt, illetve a legerősebb ellenségre egy crushing prisont. ez utóbbi a kedvencem, nagyon szeretnivaló spell. és ami jó, hogy az arcane warrioron alapból rajta van a rock armor és arcane shield + combat magic sutstainedként, és ezek mellett még van mana a fireball + cp kombóra.

többen írtátok, hogy merre indultatok el. a lehető legkorábban érdemes a circle of magit letudni, ugyanis ott agyon lehet tápolni a karakteredet, összesen 21 pontnyi extra attribute szerezhető meg, tartósan. de lehet, hogy csak akkor tudsz a saját karival menni, ha mágus, egyébként meg lehet, hogy a party mágus tagjai közül kell választani vkit.

továbbá ha unlockolsz egy specializációt, akkor az a következő játékra is megmarad. én most dalish elfekhez mentem először, mert ott lehet arcane warriorságot megszerezni, és 8. szinten már választhattam is, utána irány a mágusok az attribútum boost miatt, aztán redcliffe, hogy lehessek blood mage is, ha elérem a 14. szintet. viszont ha kövektezőnek is ugyanilyen wardent akarok, akkor már mehetek bármerre tetszés szerint. pl akár rögtön a circle of magibe, aztán orzammarba, ahol még nem is voltam.

ja és persze azért is kell egy 2. végigjátszás, mert van 1-2 beragadt, most már megoldhatatlan quest, mert bizonyos dialógusoknál nem azt választottam, amit kellett volna, illetve kicsit korábban kellett volna rágyúrni a coercion skillre.

a skillek amúgy nem nagy durranások, a combat training nyilvánvaló, utána a wardennek kis coercion, egyébként meg mindenkivel survivalt tolok, mert ha másra nem is jó, ahhoz legalább kapok egy kis nature sebzés ellenállást.