Kedves Gyorgyi,
Nagyon ugyes voltal ezekben a perekben! De ebben az egyetlenben is miert allapodtal meg? Nem lett volna jobb perre menni, es megnyerni? En ugy latom, hogy ez is egy megnyerheto per lett volna.Ez egy kulon tortenet. Mivel nagyon hosszu, megprobalom egyket mondatban leirni, ami valoszinutlenul fog hangzani, de a magyarazat tul hosszu lenne: ugyanabban a korhazban egy orvos meghibbant. Maga beadott 35 pert kulonbozo egyedek, intezmenyek ellen, es elment paciensekhez, rabeszelni őket hogy pereljek az orvosukat (nemcsak en voltam a céltabla). Na mindegy, a lenyeg az, hogy rám harom per jutott. De nem egyidoben jottek. A legelso volt ez, ami settlement volt. Mivel nekem soha nem volt ez elott perem, az igazsag az, hogy megijedtem. Es a biztosito ugyvedje a legeroszakosabb modon rabeszelt a settlement-re. Beleegyeztem. Aztan jott a masodik meg a harmadik, akkor mar megduhodtem, es minden eroszakossag dacara nem egyeztem bele semmifele settlement-be.
Amugy, szamomra ez azt mutatja, hogy itt nem csak az ugyvedekkel van baj, hanem az emberekkel altalaban. Hogy mert ez a no perelni, mikor te az elejen kijelentetted, hogy menjen egy nagyobb korazba,.....Ah...hat ez az. A nonek eredetileg eszebe sem jutott perelni. Olyannyira, hogy utana még tobbszor is jott hozzam kulonbozo kisebb nogyogyaszati dolgokkal. De amikor a fentemlitett orvos, egy ugyveddel megjelent a lakasan, es milliok igerete voltak elhuzva az orra elott, nem tudott ellenallni. Tudod mit, még csak igazan hibaztatni sem tudom. Na dehat az emberek szarok ugy altalaban, dehat ez is egy mas kerdes.
Hallottam mar, hogy emberek perelnek korhazakat, es orvosokat, de meg olyat nem, hogy orvosi muszerek gyartoit.....Sok ilyen volt. Nemcsak muszerek, de orvosi "device"-ok, meg minden. Nem emlekszel a Dow Corning silicon breast implant esetre? Es a korhazi ágyak, ahol egy 90-es eves nagymama kiesett, class action suit, mar nem emlekszem hany milliard cserelt kezet.
A masik pedig az, hogy gondolom, azert dragak ezek a gepek, mert tokeletesre akarjak csinalni, ami szerintem ebben a szakmaban nem baj.Hát ez az. A tokeletesseget még USA sem tudja megengedni maganak. A kulonbseg a 98% es a 100% kozott árban nem 2%, hanem tobbszorose.
Ugyanakkor, en azt olvastam egy tanulmanyban (es igy is gondolom, bar nincs sziklaszilard velemenyem, inkabb hangos gondolkodas), hogy egy orszagban nem az szamit, hogy milyen az atlag kepessege, iskolai vegzettsege, hanem az, hogy a top 1000 milyen.Ez igaz, de a top 1000 megtalalhatosaga más egy alacsonyabb szintu rendszerben. Valoszinuleg Kenya-ban is van egyket zseni, csak eppen ha olvasni sem tanitjak meg rendesen, meg szamolni sem, hogyan tud ez kiderulni?
Szerintem egy huszonvalahany eves nem a pereken es ugyvedeken gondolkodik, mint ahogy a nyugdijas evein sem.....Ez is igaz, de ahogy nőnek fel a gyerekek, bizonyos szakmak tarsadalmi elismertsege valahogy azert beszivarog a tudatukba. Az orvosi szakma evezredeken keresztul egy megbecsult tevekenyseg volt, akkor is amikor a "healer-ek" még igazan nagyon keveset tudtak segiteni. Most mit hallanak a gyerekek otthon, meg tini korukban? Nem azt. Es ha egy ertelmes egyedrol van szo, mire befejezi a college-ot, azert már hallott nehany dolgot minderrol.
Es mondom, nem a szamuk fog csokkenni, hanem az atlag minoseguk.