Cirfandlia
2009.12.08
|
|
0 0
6486
|
Így van, tévhit sztem is az, hogy a "vadélesztők" nem tűrik a magas alkoholt, nálam is mindig azok fickándoznak a legjobban. Ellenben amikor egy vásárolt magas mustfokú rajnait beoltottam speciális -fajtára szelektált- német élesztővel; az kapitulált 12 alk. felett. A magas alkohol pedig nem csak délvidéki és vörösboros jelenség; nemrég pár nap eltéréssel kezembe került egy 03as és 06 évjáratú ugyanolyan típusú száraz Szepsy bor és a 2006-osban egy egész egységgel magasabb szeszfok érték volt. Nem gondolnám ennyivel jobbnak azt az évet, persze biztos megvolt a megmagyarázható oka, de a végletekig leredukált termésmennyiségek a teljes érés eléréséig egyre magasabb mustfokot eredményeznek, ami már már..... |
|