Kedves Gabor,
Nagyon ugyes voltal ezekben a perekben! De ebben az egyetlenben is miert allapodtal meg? Nem lett volna jobb perre menni, es megnyerni? En ugy latom, hogy ez is egy megnyerheto per lett volna.
Amugy, szamomra ez azt mutatja, hogy itt nem csak az ugyvedekkel van baj, hanem az emberekkel altalaban. Hogy mert ez a no perelni, mikor te az elejen kijelentetted, hogy menjen egy nagyobb korazba, amelyik jobb felszereltseggel rendelkezik, mert tul rizikos szamotokra? Gondolom azota tanultal, hogy minden ilyesmit irasba kell adni.
Amugy, amit a nogyogyaszatrol irsz, teljesen megertelek: meg ha nem is mindig a szulesrol van szo, akkor is jobb olyan dolgokkal foglalkozni, hogy fogamzasgatlas, meddoseg, szexualis problemak, stb. mint kronikus, sulyos betegsegek.
A nagy hatranya: a perek tulreprezentaltsaga, es az allando munka.
Nagyon sok mindenben egyetertek azzal, amit itt irsz, de pl. azt nem erted, hogy miert irod azt, hogy az orvosi muszerek es gepek a perek miatt olyan dragak. Hallottam mar, hogy emberek perelnek korhazakat, es orvosokat, de meg olyat nem, hogy orvosi muszerek gyartoit (ez nem azt jelenti, hogy nem letezik). Leirnal ilyen esetet? A masik pedig az, hogy gondolom, azert dragak ezek a gepek, mert tokeletesre akarjak csinalni, ami szerintem ebben a szakmaban nem baj. Leirok egy ezzel parhuzamba vonhato dolgot: a nyaron tonkrement a transmissionunk, es ujja kellett epiteni, ami nem par 100 dollar, hanem sokkal tobb. Mondtam, hogy rendben, kifizetjuk ezt az osszeget, de adjanak 3 eves garanciat. (csak 1 eveset akartak adni) Amire nem voltak hajlandok. Illetve, azt mondtak, hogy akkor dragabb, megpedig azert, mert akkor jobb, tartosabb alkatreszeket raknak bele. Vegulis 2 evesben allapodtunk meg. Nem igy van ez az orvosi muszereknel is? Ha azt akarja valaki, hgoy 100%-osan mukodjon (mindegy, hogy a perek miatt, vagy nem), akkor dragabb alkatreszek kellenek bele, es az epito szaktudasat is meg kell fizetni.
A masik tema:
Azt irod, hogy szerinted Amerikaban vege a nagy felfedezeseknek, innovacioknak, az iskola rendszer, tehetetlen kormanyok, a nagy welfare reteg miatt. Azzal egyetertek, hogy ezek mind problemak, es meg sorolhatnank a problemakat a vegtelensegig. Ugyanakkor, en azt olvastam egy tanulmanyban (es igy is gondolom, bar nincs sziklaszilard velemenyem, inkabb hangos gondolkodas), hogy egy orszagban nem az szamit, hogy milyen az atlag kepessege, iskolai vegzettsege, hanem az, hogy a top 1000 milyen. Az utobbi idoben Amerikaban fedeztek fel az internetet, mobil telefont (ha jol tudom, nem vagyok biztos), iPod-ot, iPhone-t, es Amerikaban vannak a legelorehaladottabb orvosi mutetek. A hippie korszak, tehetetlen kormanyok, haboruk, stb. ellenere. Szerintem a felfedezesek tovabb folytatodnak, mert van egy reteg, amelyik kituno iskolakba jar, es megvan hozza a kepessege. De ha valaki meg nem is jar olyan jo iskolaba, ha zseni, Amerikaban akkor is van lehetosege. Regebben te is irtad, hogy a te unokad is valamilyen zsenikepzobe jar. Tenyleg, azota mi lett vele?
Az orvos kepzes helyzetet sem latom olyan ketsegbeejtonek, mint te. Aki orvos akar lenni, es megvan a kepessege, az az lesz, es nem megy el a high-tech szakmaba, vagy space kutatonak. Es tenyleg ugy tudom, hogy szinte minden orvosi egyetemen ez a 10-szeres tuljelentkezes van. Szerintem egy huszonvalahany eves nem a pereken es ugyvedeken gondolkodik, mint ahogy a nyugdijas evein sem (ezt allandoan hallom a mediaban, hogy ez utobbi milyen nagy problema).
Meg sok mindenrol lehetne irni, egyelore ennyit.
Jo ejt!