H_G Creative Commons License 2009.12.07 0 0 172
"Viszont elvágni sem fogod (tehát ugye felesleges az arcszesz is :))"

Ez még viccnek is túl helytelen. Nagy vágást nem ejtesz az elektromossal, de sok-sok szabad szemmel láthatatlan aprót igen, azoknak a helye fog begyulladni, ha nem kezeled.

" Az aftershave ugye alkoholos, szárítja a bőrt, de összehúzza a sebeket, meg a kis vágásokat."

A *jó* after shave. Sajnos mostanában egyre többől kihagyják az alkoholt, és nem is csak tisztességesen jelezve (amikor ráírják, hogy sensitive és más színű is a flakon), hanem szó nélkül is, miközben az üveg ugyanolyan marad. Velem is megtörtént, hogy csak amikor már kutattam a vörösödés okát, jöttem rá az apróbetűből, hogy hoppá, ez alkoholmentes lett.

"Nem tudom a pontos történelmet, de nem lepődnék meg, ha emögött is üzleti érdekek állnának."

Persze, hogy az: jól működőt kell gyártani ahhoz, hogy meg is vegyék az emberek :)

"Tényleg az a helyzet, hogy eléggé egészségtelen és kíméletlen ilyet használni. Egy ilyen "beavatkozás" után a bőrt ápolni kell, hidratálni, nem pedig kiszárítani."

Ez csak a pengés borotválkozásra igaz! A kissé lúgos borotvahabbal, meleg vízzel és közvetlenül a bőrön sikló pengével ott eltávoltítod a bőr védő zsírrétegét. Villanyborotvával nem, így azután fölösleges hidratálni, csak fertőtleníteni kell.

Előzmény: nandika87 (170)