Olvasom, hogy mik történtek itt azóta, hogy erre jártam, és kicsit meglepődtem. Sokan írjátok, hogy nem használtak borotválkozás után arcápolót. Ez azért egy elég merész lépés!
Mr.Dimitrij, ne lepődj meg, hogy begyulladnak a szőrtüszők, ha nem kezeled utána a bőrödet. Azért ez ennél kicsit összetettebb. Az aftershave ugye alkoholos, szárítja a bőrt, de összehúzza a sebeket, meg a kis vágásokat. Nem tudom a opntos történelmet, de nem lepődnék meg, ha emögött is üzleti érdekek állnának. Tényleg az a helyzet, hogy eléggé egészségtelen és kíméletlen ilyet használni. Egy ilyen "beavatkozás" után a bőrt ápolni kell, hidratálni, nem pedig kiszárítani. És pont erre valók a borotválkozás utáni balszamok. Elég sok félét lehet már kapni manapság is. Ki-ki döntse el, hogy neki melyik típus kell. Viszont még erről sem vagyok teljesen meggyőzve, ugyanis egy klasszikus borotválkozás utáni krém, amit használnak már régóta biztos, hogy a legegészségesebb megoldás. Az újfajta csodatermékek soha nem győztek meg :)
A másik meg ugye az, hogy ahogy mondtuk lejjebb is egy elektromos borotvával soha nem lesz olyan sima az arcod, mintha egy pengéssel vágnád le. Viszont elvágni sem fogod (tehát ugye felesleges az arcszesz is :)) Mondjuk én még mindig nem használtam elektromosat, de egyszer mindennek eljön az ideje. A pengés borotválkozásról meg nem ebben a topicban fogunk beszélgetni :)
Azért köszi az összefoglalót.
CFK_MAN, neked meg ajánlom, hogy próbáld ki mind a kettőt. Szerintem simán el lehet adni használtan is az egészet. Ki kell próbálni, hogy melyiket szereti az arcod. Én mondjuk ebbe a játékba nem merek belemenni, mert nem teljesen vagyok benne biztos, hogy annyira szeretném még midng az elektromos megoldást :)