Gondolom, az étermembránról van szó.
Nem egyszerű, de megoldható. Első lépésként meg kéne nézni nem lukas-e valahol! Ugyanis a rézlemezt az oxidáció kikezdheti. Egy kis tálkába kb.40°C vizet teszek, és ebbe rakom a membránt szépen meg dagad, és ha lukas, akkor látszik, a buborék hol szökik. Ezt vékonyan leforrasztom, ha lukas. De előtte ki kell szívni az étert a membránból! Ha nem dagad egy picit sem akkor már üres. Ebben az esetben előbb meg kell tölteni félig, és meg keresni a lukat.
Az élén kell keresni egy olyan pontot ahol vastagabb a forrasztás (ez csak egy picivel vastagabb, mint máshol) ott pillanat forrasztóval le kell venni a forrasztást, mert az alatt kell lennie a furatnak.
Vigyázat!!! A forrasztás előtt kb.5°C vízbe kell állítani a membránt szinte teljesen, csak éppen ki érjen a vízből, hogy forrasztani tudjunk. Az étert injekciós fecskendővel töltőm a membránba. A feltöltési menet az a következő. Először feltöltőm tiszta vízzel teljesen, visszahúzom a fecskendővel üresre. Most van egy X értékünk, ennek az X értéknek a kétharmadával kell megtölteni éterrel a membránt. Mehet a forrasztás, (figyelni a hideg vízre) és az ellenőrzés meleg vízben.
Étert némelyik patikában lehet még kapni.
Figyelem!!! Az éter nagyon veszélyes nem szabad lebecsülni! Színtelen, jellemző édeskés szagú (bódító), gyúlékony folyadék, amelynek forráspontja 35,4 Celsius. Vízben kismértékben, alkoholban korlátlanul oldódik. Gőzei levegővel robbanóelegyet képeznek.Bocsi ha hosszúra sikerült.