TgY Creative Commons License 2009.12.04 0 0 2092

Igen, úgy működik a rétegződés ahogy írtad, főként az én tartálybekötésem esetén, ahol szemben piul rendszerével, nálam a hőcserélőbe felülről lefelé áramlik a fűtőközeg, így mindíg a tetején fűti a legjobban, gyorsan melegszik egy kisebb felső réteg, de így nem lesz olyan homogén mint piulnál. Ez kívülről is érezhető a tartályon, felül ha 60 fok fölé fűtom, meleg mint egy radiátor, középen kézmeleg, alul hideg. (nem tudom hogy így jól van-e kötve). Nem volt célom a tartály teljes felmelegítése a felső hőcserélővel, csak pont az esti-reggeli mosakodáshoz szükséges mennyiséget s ha kell minél gyorsabban, ezért a felső hőcserélőre közösítve a majdani gázcirkóval az atmos által küldött fűtőközeget köttettem.

Az alsó hőcserélőt meghagytam a napkollektornak, ideiglenesen sem akartam beszennyezni a mocskos fűtésrendszer vízzel, oda alulról felfelé köttetem majd hogy az egész tartályt felmelegítse

Viszont sajnos mégis képes visszahűteni a hőcserélő a tartályban levő vizet akár passzív állapotban is nagyon húzza kifelé a meleget, na ha ebben volna valmiért cirkuláció, akkor ez hatványozódna. 

Előzmény: Alfato (2090)