Ha nem bánjátok beidézem a Kanadában élő kismama levelét.
Azt kell, hogy mondjam, hogy nem is olyan tré a magyar egészségügy.
Megkérdeztem tőle, hogy miért csak a jövő héten veszik el a Babát, miért nem előbb, hiszen az kínszenvedés, hogy addig ott fogja érezni a testében:
Ezt írta:
"Mert tele vannak hozzam hasonloakkal.
Tomegevel. A remek rendszer, es a nem teszteles kovetkezmenyekeppen. Itt egyetlen teszt, a 20 hetes ultrahang az amit vegeznek, es ajanlanak az orvosok.
Semmifelekeppen sem tudnak elobbre venni.
Kedden konzultacio, szinte egesz nap. Genetikus, majd meg egyszer atnezik a gyereket a-tol z-ig, 4 dimenziossal, aztan elmondjak a jogaimat, a hamvasztasi es egyeb lehetosegeket.
Vagy szerdan vagy penteken inditjak be a szulest, ami 24-36 ora. A gyerek vagy meghal kozben, vagy ami altalaban van, az az hogy nem, es akkor a karomban fog meghalni egy par perc utan a tudeje fejletlensege miatt. Utanna felboncoljak.
Ezt en 'szeretnem' mert csak akkor lehet megallapitani, hogy van-e genetikai ok, ill. hogy van -e esetleg a megelozesre valami lehetoseg legkozelebb.
Vegul is a serum integralt prenatal screen-en kivul mindent megcsinaltattam, csak azt nem. Az az egyetlen amibol ezek szerint mar hamarabb kiderulhetett volna. Mindig az a vegeredmeny, hogy mindent magamnak kell intezni. Semmit nem segitenek az orvosok, meg azt sem mondjak el, hogy mik a maganban penzert elvegezheto tesztek.
A 20 hetes ultrahangon sem vettek volna eszre semmit, ha nem verem az asztalt, hogy nem vagyok hajlando tavozni, amig a radiologus szemelyesen meg nem nez. Mert ugye itt nem az orvos csinalja az ultrahangot, hanem egy barom, akinek van egy harom honapos gyorstalpalon elvegzett papirja. Az orvost nem is latod, nem beszelhetsz vele normal esetben.
Mivel en letoltottem egy ultrahangkurzust a netrol, igy legalabb tudtam mit kell, es hogyan nezni a 20 hetes ultrahangon. Lattam, hogy a csaj a felet sem nezi meg, pedig kulon szoltam neki, hogy nezze at alaposan a gerincet. Nem tette, csak longitudinalis felveteleket csinalt. Aztan meg folhaborodott, hogy minek akarom hogy az orvos bejojjon. Vegul bekuldte, es kozolte, hogy a gyereknek semmi baja az alapjan, amilyen kepeket keszitett rolam az asszisztens. Kertem, hogy konfirmalja szemelyesen, es mivel latta, hogy nyugodtan, es kedvesen kerem, talan meghatodott(???, vagy csak betojt, mert gondolhatta, hogy aki ennek utanna nez, az esetleg eleg eszes ahhoz is, hogy ugy beperelje, hogy elete vegeig nyogje...), ill. megkerdezte az altalam feltett kerdesek utan, hogy ugye en is orvos vagyok-e. Mondtam hogy nem, csak nem vagyok irastudatlan...sajnos...
Vegignezte a a gerincet reszeltesen, minden csigolyat meg ket kulon szogbol egyenkent, ahogy a protokoll irja. Azon mar en is lattam, nem kell hozza tul sok agy, hogy egy csomo minden hianyzik.
Fogok egy levelet irni az egeszsegugyi miniszternek, bar tudom, hogy semmit nem er, es senkit nem erdekel. A rendszer egy gyalazatos alavalo penzorientalt szegyen.
Szegyen kanadara nezve kisbetuvel.