TgY Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2072

Megtörtént az első átalakítás a 'rendszeremnél', HMV tartályt rákötöttem , kazán ki és visszatérő hőmérőket merülőhüvelyesre cseréltettem, a hűtőkör szelep után az elfolyó csőben kialakítottam egy vízcsapdát, így utólag tudom ellenőrizni nyitott-e a szelep. A kazán ki és visszatérő hőmérséklete egyből 'megjavult', ezekkel a hőmérőkkel látszik hogy az Esbe jól működik, majdnem pontosan tartja a 60 fokot amíg a puffer alja még hideg.

Gondom a HMV tartály felfűtéssel van, naív módon csak hasonló módon mint a puffert, az előremenő és a visszatérő közé a pufferhoz hasonló leágazással köttettem, de a visszacsapószelep úgy tűnik már meghaladja a kazánköri szivattyú képességét, amíg a puffert ki nem zárom, addig a HMV körében nem fordul át a víz. Sajnos úgy tűnik kell szereznem még egy szivattyút ide.  Akinek közületek a HMV is rá van kötve a rendzserre, milyen teljesítményű szivattyúval oldottátok meg ? Kell mondjuk egy 25/4-es vagy elég volna  akár egy 25/2-es is erre a feladatra ? (Előremenő s visszatérő szintkülönbsége a hőcserélőn keresztül nincs egy méter sem, de át kell húzza a meleg vizet a visszacsapón keresztül, ráadásul felülről lefelé)