procax
2009.11.30
|
|
0 0
975
|
Segítsetek! Sajnos megbuktam! 150-es leóm van. A baj úgy kezdődőtt hogy egyik indítózáskor fémesen csattant egyet de beindúlt és borzalmas fémes csattogó hangja volt. Gyorsan leállítottam. Levettem az olajos oldaldeklit és láttam hogy a forgórészből kiestek a csavarok és szétdarálta az állórész tekercsét (generátor). Ezt kicseréltem és újra összeraktam ekkor ugyanúgy csattogott és plusszaban elment az oljnyomás is. Ismét szétszedve blokk kivéve darabjaira szedve. Főtengely csapágy cserélve lett mert eléggé kopott volt, főtengely rendben. Vezérműlánc új lett beletéve, vezérlés beállítva gyári leírás szerint. Szelepek beállítva. Új tömítések. Szépen minden összerakva ahogy illik. Blokk be, kezedek örülni van oljnyomás!!! De a csattogás továbbra is megmaradt sőt a motor ha eléri a 70-et akkor mint amiről levették a gyújtást hirtelen leáll. gyorsítás közben is olyan mintha kevés üzemanyagot kapna. Alapjáraton sokszor visszalő a porlasztóba és leáll. Hidegen járatni kell kb 5 percig ,nem veszi a fordulatot leáll. Gyertya új, a porlasztó arany tiszta falsot nem szív. Mi lehet a hiba??? Mitől csattog és miért áll le és durrog??? Nem tudunk rájönni , már több szerelő is nézte de nem tudunk mit kezdeni vele. Segítsetek!!! Minden építő jellegű ötletet szívesen fogadok. Mielőtt történt a baj a motor tökéletes volt nem csattogott ment mint a golyó. |
|