nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.30 0 0 1098
Szerintem a Bibliát természettudományos alapon nem lehet - de nem is kell értelmezni. A Biblia egy abszolút Hitre támaszkodó leírás, ráadásul sok ellentmondással. csak egy kis pontosítás: a katolikus Egyház azonos az összes katolikus hitet vallókkal. Ezen belül van a főpapság (a Vatikán) - amelyik korábban szó szerint megmondta, hogy szabad hinni, hogyan nem szabad. (Na ezért égettek volna engem el .... többek között.) Ádám és Éva történetét (én) csak szimbolikusan tudom értelmezni, amennyiben azt jelentené, hogy Isten hímnemet és nőnemet termtett az élőkben. Később ez is megdőlt, hiszen a növényvilágban (ami szintén élő) létezik az önbeorzás, az állatvilágban az önszaporítás - tehát gyakorlatilag ezzel sem lehet a dolgot magyarázni. marad az a variáció, hogy pusztán az eredendő "bűnt" próbálja emberre vonatkoztatni - nevezetesen azt, hogy az ember nem elégedett meg isten gondoskodásával, hanem "saját feje után", a Tudásra hajtott. Ez sem állja meg a helyét, mert nem lett volna szüksége az embernek a fejlődésre, ha valóban "Édenkertben" élt volna, tehát ahol mindene megvolt, anélkül, hogy a kezét ki kellett volna nyújtania. Ezért vagyok azon "hitben", hogy ha valóban Teremtő hozta létre a világot, akkor a teremtés után a szabad fejlődés (evolúció) útjára engedte. nem hiszek többek között abban, hogy Isten mindenki életét "eleve elrendelte". Eleve halálra ítélne egy pl. két hónapos csecsemőt ???? vagy egy gyerekét egyedül nevelő anyát ???
vagy hagyta volna a világháborúk pusztítóit nyugodtan tevékenykedni ???? Szóval - hidd el, hogy nekem megvannak a saját hitemmel a gondjaim ! csak még a bizalom nem veszett ki belőlem, mert Jézus másra tanít. felvetődhet a kérdés, hogy a sok ellentmondás "hagyásával" Isten már eleve bünteti az embert ??? és a gyerekhalállal kit büntet és miért ???? Szóval nehogy azt hidd, hogy amikor én úgy nyilatkozom, hogy bízom Jézusban, akkor minden kérdésem szertefoszlik. Sajnos nem.