Rainvan Creative Commons License 2009.11.30 0 0 416
Könyvtárból netezek most, itt le vannak tiltva ezek az oldalak, így linkelni nem tudom, de itt vannak kritikák már: quart.hu, langologitarok.blog.hu és kulturpart.hu (mindhárom helyen írtak az új lemezről is, a kultúrpart oldalán pedig van pár nagyon jó cikk a Seattle-mozgalomról és csapatairól).
A koncertről hazafelé a Live-ot hallgattam, nagyon beüt mindig, de most különösen.
Én hiányoltam a Heaven Beside You-t is. Lehet, hogy furán hangzik, de annyira magával ragadott a koncert, olyan eufórikus állapotban voltam, hogy sokszor fel sem fogtam, milyen dalt hallok épp, csak énekeltem egyből, ahogy megszólalt automatikusan. Ezért bizonytalankodtam, hogy volt-e DIAH vagy sem. :)
Persze vannak dalok, amiket még hiányolnék, de azokat máshol sem játszották a turnén (vagy egyáltalán): Frogs, Social Parasite, Over Now, Put You Down... A két fentemlített dal mellett viszont kár, hogy kimaradt a Lesson Learned meg a Junkhead is pl. Na, majd legközelebb. :)
Egyébként érdekes, talán a Kultúrpart írja, hogy a 2006-os koncert azért maradt el, mert 50 ember vett csak jegyet rá. 3 évvel és egy új lemezzel később pedig közel teltház volt. Hol volt az a kb. 1950 ember 2006-ban?! Oké, én is a koncert napján akartam jegyet venni akkor (most azért pár nappal előtte) - nade mindenki?? Elég szürreális lenne, ha emiatt buktuk volna be akkor - viszont így meg azt nem értem, hogyhogy megint leszerveztek ide egy koncertet? Ennyire bíztak az új lemezben a szervezők? Nagyon jó lett mondjuk, az kétségtelen.