BB-Dweller Creative Commons License 2009.11.29 0 0 498

Miért igen?

• A lakóház csendes, a gépjárműforgalom zaja alig észrevehető.
  • A lakóközösséget 20 és 40 közötti fiatalok alkotják zömében.
  • Lakógyülési felszólalások + a fórumon véleményt alkotók alapján az a benyomásom, hogy a véleményt nyilvánító lakók intelligenciaszintje teljesen rendben van.
  • Véleményem szerint a kivitelező precizen, jól dolgozott (dolgoztatott), nincsenek ordító, bosszantó építési hibák, legalábbis a mi lépcsőházunkban (lakásunkban) nem tapasztaltam ilyet.
  • A lakóház hőszigetelt (többször jártam itt építés közben is), így télen sem számítok nagy fűtési költségre.
  • A szomszéd utcában áll az orvosi egyetem főépülete, több más iskola mellett.
  • A lakóközösség formálódóban van, s talán egyszer felismerjük, hogy a közvetlen tulajdonrészünkön kívüli terek is hozzátartoznak napi jó érzéshez.

Miért nem?

• A lakóház környékén még sok a tennivaló, több épületet fel kell újítani, néhányat lebontani, azaz folyamatos építési tevékenységre kell számítani az elkövetkező években, útlezárásokkal, esetenként porral, építési zajjal, útfelbontásokkal.
  • A régebbi, felújításra váró lakótömbökben még viszonylag sok, jobbik által nem igazán kedvelt embertársunk lakik ezen a környéken.
  • A közvilágításon, köztisztaságon van még javítanivaló.

Előzmény: pensioners (488)