nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.29 0 0 1033
Hát az 1031-ed egyáltalán nem a lustaságra utal !
Lehet, hogy a coelibátus valamikor, valamilyen formában benne volt - de én részemről teljesen értelmetlennek tartom. A kereszténység reformációja után kerülhetett ki - ugyanis minden jel erre utal. A református lelkész lehet házasember - ettől még hivatását nagyszerűen el tudja látni. Még a Pápa napját sem tölti ki teljességében a vallással való foglalkozás. Az evangélikusoknál nő is lehet lelkész - és én ezt is jónak tartom.
Pont a tegnap esti Híradóban számoltak be egy újabb, felháborító esetről (pedofília) - ezúttal Írországban. Az érintettek hamarosan a világi törvénykezés előtt kell, hogy számot adjanak tetteikről.
Ha Jézus újra visszatér és megtörténik a végítélet - akkor megszűnik mindenfajta hit - mivel az egyik Bizonyossággá válik. Az utána következőkről nem tudunk - de egy biztos, a hit bizonyossággá válásakor megszűnik a halál és az ember az eredeti halhatatlanságát kapja vissza. Ez azt is jelenti szükségképpen, hogy az "életben" maradók más létformát kapnak - a jelenlegi test (jelenlegi - anyagi befolyások alatt álló) formája, felépítése, - más kell, hogy legyen. Ha a Hit megszűnik, akkor egy általános Erkölcs kell, hogy a helyébe lépjen, hiszen megszűnik a bűn is. Tehát a tanítványok "kíváncsisága" nagyon is érthető - hiszen a feltámadás utáni életről nincs információnk, nem kaptunk Jézus által - és biztos, hogy nem véletlenül nem kaptunk. A feltámadás utáni lét nem azonos a Jézus által említett Isten Országával - hiszen annak itt a Földön kell megvalósulnia az emberek Lelke által. Jézus azt mondja erről a tanítványainak, hogy Isten Országa nem látható módon jön el - és aki Hisz és tanításai szerint él, az máris "Isten Országában van". Ugyanakkor a kereszten, amit mond az egyik latornak, akit ugyanúgy megfeszítettek, az arra utal, hogy a halhatatlan Lélek a feltámadásig Vele (Jézussal) lesz. (Ahogy mondja: "mondom néked , ma együtt leszünk a paradicsomban".) Tehát a hajdani Éden nem szűnt meg, és akik Jézust követik, azok lelke a feltámadásig "ott" lesz Jézussal.
Most határoztam el, hogy nyitok is egy topikot mindjárt .........

Egy biztos - a Hit, a remény és a Szeretet nélkül - lehet ugyan élni - de minek.
Előzmény: Törölt nick (1031)