Sziasztok,
az alábbiakban szeretném kérni tapasztalataitokat, segítségeteket. Nem vagyok autószerelő, ezért előre is elnézést ha egy csomó hülyeséget írok és sajnos a fórumot sem olvastam végig, így azoktól is elnézést kérek akik már írtak a témában.
Van egy 2006-os 1,1-es 5ajtós Colt-om, ami mostanában érdekes dolgokat produkál:
1. általában már kihülő vagy még meleg motornál (ha mondjuk gyorsan beugrom bevásárolni vagy leállok valamiért) indítok, tökéletesen indul, (ilyenkor nem a megszokott magas kb 1000-1200-as fordulattal indul mint hideg motornál, hanem azonnal alapjáratra áll 700-800-as fordulatra, gondolom ez a meleg motor miatt van), majd egyesbe rakom és indulok dolgomra. Ekkor kigyullad a motorhibajel, sípolás, és egy motort leszabályzó jelenség. Ez abból áll hogy normál gázadásra az autó szinte egyáltalán nem reagál, padlóig nyomott gázadásra is csak épphogy. Ezt a jelenséget sajnos már többször is tapasztaltam, és minden esetben ilyen meleg motoros indítás után jön elő. A hibajel aztán a következő hideg motoros indításnál magától megszűnik.
2. ez a hiba is szintén meleg motoros indításnál jelentkezik. Most télen produkálta az autó. Egyszerűen beszállok, szokásos módon gyújtás után megvárogatom az összes lámpa kialvását, aztán indítás és semmi. Egyből arra gondoltam hogy aksi. 2006-óta már ideje is volt lecserélni, így teljesen új aksit kapott és azzal is ugyan ezt csinálja. Tehát nem aksi. Ráadásul az autót betolva rendesen indul. Arra tudok gondolni, hogy valamilyen alkatrész a hidegtől lepárásodhat és ez okoz valamilyen zárlatot vagy ilyesmit.
Remélem tudtok segíteni. Tudom azonnal szerelőhöz kellene fordulno, de sajna az anyagi helyzetem most ezt nem nagyon teszi lehetővé. Ezért is kérdezek először itt, hátha tudtok ötleteket adni, melyik szervízhez forduljak. (Délpesti vagyok)
Előre is köszönöm!