.ETNA. Creative Commons License 2009.11.26 0 0 363
Köszi:-) Igen, két lapátja van és kivehető, szerintem mindegyik kivehető (mert csak így logikus, hogy egyes alkatrész kereskedők külön is árulják a lapátot... hm, de nem tudom biztosan). A gyári leírásban tuti szerepel, hogy kivehető-e, vagy nézz utána a neten. Persze azért gyanús, hogy egyszer sem jön ki a megsült kenyérrel együtt:-)

Én, ha "beragad" a lapát, akkor a sütőedényt egy kis meleg vízzel feltöltöm és picit hagyom ázni, az alászorult és megkeményedett liszt miatt le(be-)ragadt lapát így már kivehető. Ha sikerült fellazulnia egy papírkéztörlővel törlöm csak ki és persze szárazra itatom a csavart (vagy mifenét) amire a lapátot kell ráhúzni, sőt egy fültisztítópálcikával a lapát belsejét (a lyukat) is ki szoktam törölni, mert ha vizes marad, az alákerülő liszt megint "rászorítja" a csavarra. Ami nem gond - tulajdonképpen - de nem szeretném, hogy "ezeréves" kenyérmaradványkák maradjanak a lapát és a csavar között. Bár többnyire a megsült kenyérrel együtt kijönnek a lapátok is. Adtak a géphez egy speciális "szerszámot", egy kampós akármi, amivel ki tudom húzni a kész kenyérből a belesült lapátokat, az esetek többségében ez történik.

Ez a rozsliszt olcsóbb volt, ezt nem Herbáriában, vagy bio boltban, hanem az Auchanban vettem. A pontos árára nem emlékszem, de arra igen, hogy megörültem neki, mert tényleg olcsóbb, kb. 200 forint környékén volt talán (bár nem bioliszt, de jó minőségű) :-)

ABO Mill Teljes kiőrlésű rozsliszt RL190-es és ronda zöld színű a papírja:-) A gyártó honlapját is feltüntették: www.abomill.com. Ugyanilyen típusú kukoricalisztet is vettem, de még nem próbáltam. Taco-t akarok majd sütni belőle.
Előzmény: miki_ng (361)