Cirfandlia
2009.11.21
|
|
0 0
6408
|
Üdv, hát ez az édes megállítása kérdés nehéz dolog... amikor akartam nem sikerült, amikor meg nem akkor a fenének sem erjedt ki. Mondjuk ekkora cukortartalommal még nem volt dolgom... a hideg és a lefejtés az mindenképp segít, tavaly nekem ua. a kisebb méretű üvegballonban leállt; ott jobban, hamarabb lehűlt, míg a hordós tovább ment. A 150-ből ~40 szabaddal számolok :) persze nem most, hanem tavaszra, amikor már túl lesz két fejtésen derítésen. Általában 100 mg/l az indító és utánapótlom, most nagyobb adaggal kezdtem és nem tervezek már adni a bor élete során. Ebből lekötődik 110-120 és a többi marad szabadként. Az összkénre a 150 azért nem sok ugye? ;) Ja egyébként a bor száraz. (Tavaly az édesre bevetettem az újraindulás elkerülésére kálium szorbátot.... tudom ördögtől való de nincs más technológiám stabilizálni.) |
Előzmény: pinotnoir777 (6397)
|
|