Bálint306XSi Creative Commons License 2009.11.13 0 0 76
Szia!

Az 1,9TDi elnyűhetetlen, nagyon sokan tuningolják is, mert jó alap. Fogyasztásban 5-6 literrel lazán eljársz. Egy sima széria chip-el is erősebbé lehet tenni ami egyáltalán nem megy a motor rovására.

Én dízel párti vagyok, mert nekem is az van, de nem csak ez az érv.
A dízelnek jóval kedvezőbb a fogyasztása, ott a nyomaték is ami igazán jól jön, ha megpakolod. Könnyebben indítja meg a kasztnit.

Apámnak volt két 1,6 100lovas octaviaja ue. a motorral, mindkettő nagyon jól ment 8liter körül fogyasztottak és 180000km-ig semmi gond nem volt velük, csak mindkettőnek nekimentek. :(
Az 1,6-os 100000km után hajlamos 8-9-et lazán lenyelni és problémásabb a dízelnél.
Van pár cikk a totalcaron a népítéletben.

Megvan a link hozzá? Milyen 18-as kerék?

Km futás? Mo.-on vagyunk minden vissza van tekerve, szervízkönyvet meg 20-ért lehet kapni, ez nem számít semmit. Lélektanilag 120000-150000 szerintem a határ, de ha több van benne és látszik, hogy rendesen karban volt tartva akkor az nem gond szerintem. Ha megveszed akkor egy olajcsere illetve vezérlés csere mindenképp érdemes! kb. 70e HUF mindkét kocsira.

Van amúgy 16"-os téli garnitúrám vas felnin, meg egy 16" BBS alu is nyárival. Én majd nagyobbat szeretnék. :)

Ha van még kérdése csak mondd, remélem segítettem! :)

Üdv, Bálint
Előzmény: RoyPaci (75)