Szia!
Ez nem BMW, nem tilt le... :-)))
Teljesen normális 26e km-nél a jelzés.
Olaj: kb. 5500 Ft/liter a márkaszervizben, de adhatják akár 8000 Ft-ért is, de remélem, az ilyen szervizek rövid úton éhen halnak. Mindenesetre az ilyen árakon dolgozókat kerüld el. Motor típusától függ a szükséges mennyiség. Legalább 4 liter kell mindegyikbe, némelyikbe picivel több is.
Ha Te viszed az olajat, akkor olcsóbb, 3000 Ft alatt lehet akár Castrol olajat is venni ennyiért.
Ezek persze csak akkor érvényesek, ha maradsz a 30e km vagy 2 éves szerviz intervallumnál. Ha áttérsz az 1 év vagy 15e km üzemmódra, akkor olcsóbb mindkét helyen az olaj.
Ha viszed az olajat, be fogják írni a szerviz füzetbe, hogy hozott olaj, és a PoHu esetleg egy motorhibánál majd akadékoskodhat, bár erre ugye jogilag semmi alapja nincs, de ez Magyarország. Feltétlenül írasd be a szervizfüzetbe, ha Te viszed az olajat, hogy milyen márkájú és írják oda azt is, hogy a gyári előírásoknak mindenben megfelelő olajat vittél (persze olyat is vigyél, legyen rajta a VW minősítés, lásd szerviz füzet és kezelési leírás).
Olajszűrő: kb. 1500 Ft a márkaszervizben. Ezt érdemes a szervizben venni, mert a mobilitás garanciát nem adják meg, ha nem ott veszed. Persze, ha ez nem fontos, akkor mindegy. A mobilitás garancia is vagy 8e Ft.
Levegőszűrő 5-7e Ft, de nem része a kötelező szerviznek, én mindenesetre cseréltetném.
Pollenszűrő szintén 5-7e Ft között.
Fékolajat csak 2 éves korában cserélnek, de ha ez nincs messze, érdemes megcsináltatni. Ezt nem tudom, mennyi, kb. 3000-re számíts.
Zöldkártya is kell, az kb. 10000 Ft.
A munkadíj, na arra nem emlékszem.
Nekem minden anyagot a szerviz adott 2007-ben, légszűrőt és pollen szűrőt is cseréltek, meg fékfolyadékot is, így lett kb. 60e Ft a vége.