Afrikában szerintem másféle bűnözés jellemző sajnos, úgyis fogalmazhatnánk: köznapi erőszak. S mint írtam, a három kenyai esetet... amiket személyes ismerősök éltek-élnek át, továbbá jó néhány esetet ismerek, leginkább nigériait, de ez a hír járja (hogy bulvár-e vagy sem, sem én, sem te nem döntheted el), hogy bizony egész fekete Afrika amblokk olyan hely, ahol csak azért meghalhatsz bárhol-bármikor, mert fehér a bőröd.
Nana, azert ne altalanositsunk. Kezdjuk azzal, hogy nem fekete afrika, hanem "sub saharan africa", a politikailag korrekt elnevezes. Aztan folytassuk azzal, hogy Kenya es Nigeria es Del Afrika nem az egesz sub saharan afrika. Kenyaban is csak Nairobi az, ahol a nigeriai viszonyok dulnak bunozes tekinteteben. Egy nagyon pici kisebbsegrol beszelsz (akiknek sajnos az impaktjuk eleg nagy, foleg szamukhoz kepest). A nagy (hatalmas!!) tobbseg bekes, eszmeletlenul szegeny afrikai akiknek eszuk agaban sincs bantaniuk teged azert mert feher vagy.
Csak europaba/amerikaba csakis azok a hirek jutnak el, ahol bantottak feheret, csak ezt latjak-halljak az emberek. Attol meg nem csak az van, sot. Vegyuk peldaul zambiat, ha eljossz egy hetre turistanak, az orszag felso 0.05 szazalekaval kerulsz csak kapcsolatba. A turavezetod azon 3%ba tartozik (igen, harom szazalekba) akinek normalisan fizeto munkaja van, azon 30%ba akinek AKARMILYEN munkaja van. A hotelportasod azon 0.5%ba tartozik, akinek nem foldeken vegezendo/fizikai munkaja van. Gondolkodj el ezen.... az afrikaiak hatalmas reszerol a nyugati embernek fogalma sincs. Nem csak a varosi afrikai letezik.
Hadurak, diktátorok világa szinte egész fekete Afrika.
Baromsag. Voltal mar Malawiban? Zambiaban? Botswanaban?
Mélyebben fekete Afrikában úgy tudom, az utcán sehol nem jár idegen fehér ember
Baromsag. Megismetlem elozo kerdesemet.
Ennek minimális az esélye ott, afrikai országokban azonban igen sokkal nagyobb, persze nyilván Dél-Afrikában kevésbé, hiszen még jelen állapotában is a legjobb helyek közé számít Afrikában.
Baromsag. Ismet legismetelnem elozo kerdesemet. Del Afrika messze nem a legjobb hely afrikaban. A DRC vagy Gambia ezerszer jobb hely elni, hogy ne csak olyan orszagot emlitsek, amivel szemben elfogult vagyok.