mocsaryberci
2009.11.10
|
|
0 0
32
|
Köszi, „rámiusz”. Nekem nem azzal van bajom, hogy a pénzügyi tanácsadó cégek nyugdíj-előtakarékosságra próbálnak rábírni, nekem az állami nyugdíjellátó rendszerrel van a bajom. Nálunk nyugatabbra miért képesek az emberek a nyugdíjukból idős korukban körbeutazni Európát? Jó, tudom is előre a válaszokat, de azért szerintem az állam nem azárt van, hogy széttárja a kezét, és a demográfiai adatokra mutogasson, hanem azért, hogy próbáljon valamit tenni a társadalom önreprodukciójáért. Azért, hogy többen tartsák el azokat, akik még vagy már nem képesek dolgozni. Az öregségi nyugdíjalapba törvény szerint fizetünk be, és azt a pénzt, amit befizetünk, kamatostul vissza kellene kapnunk. Ha normálisan működne az állam… Amennyi befizetett adó és állami bevétel itt az évek során eltűnt, abból az összes nyugdíjasnak meg lehetne duplázni a járadóságát. Én nagyon nem értek egyet azzal, hogy az állam mindenhonnan kivonul, mert akkor egyáltalán mi a fenének van. Az újraelosztás szabályozása nem könnyű feladat. |
Előzmény: rámiusz (31)
|
|