nd4spd Creative Commons License 2009.11.10 0 0 417
Sziasztok!

A fűtés és melegvíz számlát még mi sem rendeztük, egyrészt amiatt, mert aggódtunk, hogy ezt távozóban lenyúlják, másrészt nem vagyok biztos benne, hogy ezt jól számolták.

A leírt számításból úgy tűnik, hogy a BEDIKTÁLT összmennyiséggel számolják az egységárat, azaz ha nem mindenki diktálja be, akkor kevesebbel, így magasabb egységár adódik (tehát a teljes költséget azok között osztják el, akik bediktálták). Ezt támasztja alá az is, hogy havi átlagban kb. 20 000 Ft adódik, ami biztos, hogy nem reális, különösen nyári időszakban.
Szükség lenne egy megnyugtató leírásra a számításról, amiből kiderült, hogyan kalkulálnak!
Másrészt - ahogy én látom, ezen félelmek miatt kevesen fizették be (ha egyáltalán valaki befizette) - talán nem lenne hülyeség mondjuk november 15-én leolvasni mindent, és az elejétől addig kiszámolni a költségeket. Szerintem ha így tennénk, és mindenki kapna egy korrekt (követhető) elszámolást, valamint hozzá mellékletként leírnánk az SZVB tapasztalatait, azt, hogy milyen rosszul áll a ház, valamint hogy a leváltás elkezdődött, stb., akkor mindenki azonnal befizetné, és rendeződnének a viszonyok!
(talán ezt már nem is Pintér úrnak kellene kiszámolnia, mert ezek után az ő szavának nem sok hitelt adnak).
Bármilyen segítség szükséges ehhez, szóljatok!