hmsoft Creative Commons License 2009.11.10 0 0 33266
Láttál már nosztalgia buszjáratot, mert én még nem.

Ha járat alatt menetrendben meghirdetett járatot értesz, úgy most nekem sem ugrik be ilyesmi, de alkalomszerűen többen indítottak már nosztalgiabuszt, és nyilván fognak is.

a vasútnak gyorsnak és pontosnak KÉNE lennie

A "kéne" még a "kell"-nél is jobb szó, ugyanis azt jelenti, hogy "én megmondtam, utánam az özönvíz, de a tanácsadói díjat azért természetesen felveszem". :) Na de, félretéve a tréfát, a gyors és pontos vasút igénye szerintem nem mond ellent annak, hogy menetvonalat bárki vásárolhasson. Az is, aki nosztalgiázni akar, és az is, aki teszem azt, kerekeken guruló kupi közlekedtetésében látja az üzleti sikereinek zálogát.

Más.
Ami az eredeti felvetést illeti a szubjektív világgal. Egyetértek, célirányos eszközökkel (amelyek az ember olyan tulajdonságait használják ki, mint utánzási hajlam (avagy trendkövetés), sznobizmus, exhibicionizmus, és társaik) eszméletlen sokat el lehet érni. Nagyon nagy valószínűséggel egy rakás ember behülyíthető, hogy kétvágányú, villamosított vasútvonalat kell építeni a semmiből a semmin át a semmiig, és erre mindenki áldozzon egy csomó pénzt, aminek hatására a túlvilágon az örök vasutazás várja. Ezt meg lehet csinálni. Bár ha nincs semmiféle olyan alapja, ami visszavezethető egy alapvető emberi szükségletre, félelemre, ilyesmire, akkor nem lesz olcsó dolog kialakítani a "vasutat, százat, ezeret" vallást, az összes intézményével együtt.

hm
Előzmény: Törölt nick (33265)