Törölt nick Creative Commons License 2009.11.09 0 0 21945
megnéztem én is dvd-n, kicsit féltem a sok fikázástól amit olvastam, bár igyekeztem nem beleolvasni a spoilerekbe.

nekem nagyon tetszett... :-)
mint mozifilm szerintem sokkal jobb volt, mint az utolsó néhány, amik elég vérszegényre sikeredtek, ha nem lett volna előttük 100+ epizód sorozat, senki nem is nézte volna meg.
tetszett, hogy átfogalmazták a treket, kicsit aktualizálva, szerintem már nem eladható a klasszikus görög-római filozófia, ami a tos-ban és az eleján a tng-ben is jellemezte a hangulatot. ennek ellenére igenis volt mondanivalója a filmnek.
a sorozatokra épülő filmek nagy hátránya, hogy adott esetben száz vagy akár több epizódon keresztül felépített jellemfeljlődést, rengeteg háttértörténetet nehéz 90-120 percben lepipálni, mert fejben azzal a 100sok résszel hasonlítasz ugye.

a karakterek szerintem teljesen rendben vannak, sokkal rosszabra számítottam, egyedül Kirk sikerült kevésbé karizmatikusra és legendásra, de hát ugye éppen a legenda megteremésének a kezdetét láttuk. Scotty karaktere nekem bejött, tán az a kis gülüszemű izé felesleges volt, de legalább nem annyira zavaró mint jarjar a starwarsban :-)
McCoy tényleg nagyon jó Uhura olyan semmilyen, Spock viszont nagyon el lett találva.

én azt gondolom hogy sem a romulánok változásával, sem az idővonal-nyitással nincs semmi baj, biztos vagyok benne hogy agyaltak rajta rengeteget hogyan lehetne felfrissíteni a treket úgy hogy maradjon némi hagyomány is.
nagyon tetszik ahogy aktualizálták az egészet, tényleg csak apróságok voltak amik zavartak, pl. a fehér fényes belső a hídon mint egy parfüméria :-)
de a gépház indusztriális kinézete szerintem k. jó lett, sokkal autentikusabb, mint a 60as évek óvódájára hasonlító TOS vagy a játéktermi TNG.
megnézve az extrákat már jobban érthető volt a sok külső felvétel vibráló és életszerű hatása, ahogy kint vettek fel amit tudtak.
és nem digitális kamerával dolgoztak, ettől is élőnek tűnik, nincs az a zavaró cgi mint máshol.

ja és a Beastie Boys az elején az nagyon király ötlet volt, én pont így szoktam rá zúzni kocsiban, csak a sajátomban persze :-))))

szerintem nagyon jól sikerült megújítani a treket, a végére már nagyon steril és - szubjektív tudom - uncsi lett olyan belterjes kicsit. akár filmekkel folytatják akár sorozattal nagyon drukkolok, mert kurva jó a hangulata.

ja egy kérdés a fémdobozos kiadásban van valami a dobozon kívül a sima dvd-hez képest? már megvettem a sima dvd-t mikor megláttam a dobozosat...
tényleg a blue-ray mikor jelenik meg ha megjelenik magyarul egyáltalán, tudja valaki?