Lehcsi: köszönöm - teljesen igazad van és sikerült jól elmagyaráznod, hogy miért is volt jogszerű a közgyűlés határozata.
Lehet menni a bíróságra, akinek nem tetszik (egyébként illetéket is kell fizetni a beadványkor), ez mindenki előtt nyitva áll.
Maccar a hózászólásodból ítélve Te nem voltál ott (legalábbis a végén mikor megszavazásra került a pótdíj) - akkor hogy jössz ahhoz hogy kétségbe merd vonni a szavazás tisztaságát? van rá bizonyítékod ?
Vagdalkozol mindenféle vádakkal, de hol a bizonyíték? hol vannak a tények?
És ez mindenkinek szól: lehet menni a bíróságra (és fizetni illetéket), ha nem tetszik a végeredmény...(természetesen a bíróságon mondjuk nem árt bizonyítani is az igazadat) - DE! attól még jelenleg ez az érvényes közgyűlési határozat, amit be kell tartani minden lakótársnak (nekem is - mintha én szeretnék pótdíjakat fizetgetni...).
Ismételném magam, mert sajnos sokan nem képesek megérteni és felfogni: nem mások helyett fizetünk - hanem saját magunkért és magunknak
A nem fizetőktől a behajtás nem megy egyik napról a másikra, vagy ha Te ezt így gondolod, akkor nosza....lehet menni és behajtani a pénzt már holnaptól: én lennék a legboldogabb ha sikerülne!
Egyébként sokan az Europea kimutatásának nem léte és a kaotikus nyilvántartás miatt nem fizettek - ezek közül már most is van jó pár lakó aki az új KK és új helyzet miatt elkezdett fizetni.
A Liliomdomb Kft. más téma: De kedves Maccar és TomKranik várom építő ötleteiteket hogyan is lehet rajtuk behajtani olyan tartozást, amit a Kft. folyamatosan vitat...
TomKranik: ha mindenki így gondolkodna, akkor már országod sem lenne ahol lakhatnál....
már rég lehúzhattuk volna a rolót....Ez egy elég szánalmas hozzáállás, miszerint ha más nem fizet akkor én sem...Nem érzed kicsit gáznak?
Ismételnem kell magam megint (úgy látszik nehezen olvasható a kézírásom):
Nem elvekről beszélgetünk, hanem a puszta számokról, tényekről: Ha nincs pénz, nincs gáz, nincs villany...tök egyszerű...
Remélem Te is és azok is, akik nem fizetnek bevállalják majd ezt, akkor is amikor fizetésképtelen lesz a társasház...
Nem fenyegetés volt: a fizetési meghagyás, bírósági végzés, jelzálog bejegyzés -ezek a létező eszközök a tartozások behajtására - csak sajnos eddig ez egy kicsit lassan ment...
Maccar engedd meg,hogy ismét helyesbítselek: az SZVB tagok a közgyűlésen lemondtak ! A lakók, vagyis Te és én / mi szavaztuk meg az újakat....mint ahogy az új KK-t és a pótdíjat is.
És még egy a végére:
"Igazad van, lehúznak a felültervezett fűtéssel, lehúznak a közös költségben szereplő tételek elmaradásával, lehúznak az ipari gáz fogyasztó mivoltunkból kifolyólag, a túlzott vízfelmelegítési díjjal, stb..."
Kedves Maccar, remélem vannak számításaid is amivel a fentieket tudod igazolni...!!!
Ugye pontosan tudod mennyi gázt fogyaszt a társasház, ugye pontosan tudod mennyi a társasház rezsije, takarítás, villany, liftek, kertészek, gondnok stb. ?!
Egyébként ha meg ennyire gáznak érzed, akkor miért nem hívtad fel valamelyik SZVB-tagot vagy KK-t tisztázni a költségeket?
Tovább megyek: miért nem jelentkeztél SZVB tagnak..?
Lehet vagdalkozni, lehet összehordani tücsköt bogarat... és? szerintetek ez megoldja a jelenlegi anyagi helyzetünket ?
Szép estét!