Hogy csináltam a tuningot? Ctrl+C -> Ctrl+V :-)
A Trabant/BMW erős túlzás, inkább egy igazi 5-ös/7-es közti különbség.
Ha nem ABC, akkor én inkább egy Hamit választanék, mint bármely elektromechanikus kistestvért.
Talán a NewB3 Porta jöhet még szóba ha az árát nem nézzük. Ki kéne egyszer próbálni.
De ez csak elvi síkon van. A gyakorlatban az igazi mellett tökéletesen elvagyok a saját sampleres megoldásommal.
Most beragadt a kezembe a Goin' Up Yonder. Kifejezetten előnyös hogy egyszerre tudok layer módban Yamaha CP80-on és B3-on játszani. A Motion meg a hangzásokat is szétválasztja egyidejűleg forgóra és állóra.
Az igazi B3 szekrénybe épített cuccokkal én sem értek egyet. A newB3-mal sem. Az a faszekrény olyan nagy és nehéz hogy a beltartalom könnyítése lényegében nem sokat számít már a digitális technika. Akkor is dögnagy, dögnehéz marad. Meg sérülékeny, kényes. Szóval B3 szekrényben csakis eredetit, nincs jobb megoldás.
Viszont azon már sokat gondolkoztam hogy a B3 látványelemeket nagyon könnyű és nagyon kemény habosított műanyagból meg lehetne oldani. Volt ilyen anyag a kezemben. Nem tudom mi az anyag neve. Piszkosul könnyű volt, ellenben nagyon kemény is. Magát a digitális hanxert (billentyűk, kezelőszervek) egy könnyű és merev fémváz tartaná ami körbe fel lenne öltöztetve ebbe a műanyag B3 ruhába. Ha nagyon elkopna, könnyen cserélhető lenne. Természetesen ez nem otthoni megoldás hanem kifejezetten az utazó és gyakran egyedül cipekedő nem sztár orgonista segítsége.
Otthonra meg kell,.... egy....... mi is? Már elfelejtettem :-)