Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 44592

Ujraolvastam ezt a hozzaszolasodat.

Ez a "kibovitesi" jelenseg mindenhol megtalalhato. USA-ban elok: tudjatok hogy a legtobb grocery store-ban, department store-ban, van eszmeletlen mennyisegu penztart (10-20, neha még tobb is). Latott mar akarmelyiktek, mind a 20 penztarnal embereket sorbaállni? Ugye nem. Az esetek tobbsegeben 3-4-5 van nyitva, de ha ott az egyiknel sor van, azonnal kinyitnak egy masikat. Latott már valaki ferfi penztarost? Mert en még soha. Tenyleg kell 20 penztar? Nyilvanvaloan nem.

En ezt ugy latom, hogy van rengeteg part-time alkalmazott. Ok persze benefiteket (biztositas) nem kapnak. megeri oket foglalkoztatni. Egy masik topikban beszelgettem arrol mar, hogy a kozert-eladok teljesen kepzetlenek, ha bemesz es megkerdezel valamit, hogy hol van, szerencsed van ha egyaltalan tudjak, hogy mi az, nem hogy a helyet is megmondanak. Ahhoz sokaig ott kell dolgozniuk, hogy a sajat tapasztalatukbol megtanuljak. kepzes nuku. Ez egy rendkivul olcso munkaerofoglalkoztatas.

De en inkabb azt veszem eszre, hogy egyre kevesebb az alkalmazott mindenutt. Amit regebben 2-3 ember latott el, azt ma jo esetben 1 vagy teljesen onkiszolgalasra kell atallni. Buszke vagyok ra, hogy tavaly telen talan en is hozzajarultam ahhoz, hogy nehany Hertz autokolcsonzo alkalmazott visszakapja az allasat mert az egyik varosban gyakorlatilag mindent a vevore akartak raterhelni es mindezt a legdragabb autokolcsonzonel. A nagyobb profit erdekeben. Szerencsere gondolom sokan panaszkodtak.

Rengeteg irodat leepitettek es telefonos kiszolgalasra alltak at, hogy milyen eredmennyel azt tapasztalhatod, amikor telefonon intezel valamit. "Kerem figyeljen

mert a menupontjaink megvaltoztak...bal-bla-bla" Es aztan jon a vegelathatatlan kapcsolgatas. Kedvencem mikor automata probalja megerteni, hogy en mit mondok. Egy melting pot orszagban ahol mindenki maskepp ejti ugyanazt a szot.

NAgy nehezen eljutsz az ugyintezohoz aki aztan vagy intez vagy nem.

A repuloterunkon mindig ki van allitva egy Harley DAvidson motor megnyeresre. Az adataidat eddig be kellett dobni egy dobozba, ahonnet szorgos adminisztrator kezek kiszedegettek es bevittek egy adatbazisba, hogy aztan kuldhessek neked a junk emaileket. Na ez is megvaltozott. Most ki van teve egy kis kompjuter, hogy te magadd vidd be az adataidat, ezlatla a ceg elkuldhetett 2 adminisztratort. Nem beszelve, hogy ki olyan hulye megerinteni egy olyan billentyuzetet amit elotte ezren hasznaltak mar egy repuloteren. De biztos megeri.  Sorolhatnmam meg a durva leepiteseket, csak azert, hogy a profit novekedjen.

Előzmény: Mr Spock (44532)