Vlad19 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8854
Hideg motornál az normális hogy még nem vált át gázra. Ezek már úgy vannak belőve hogy figyelik a vizhőfokot , és csak akkor hajlandók átkapcsolni ha eléri azt a bizonyos beprogramozot hőfokot. Viszont minden gázrendszernél lehet gázzal is inditani. a beépitett kapcsolótól függ hogy milyen trükkel oldható ez meg. (Enyém például nyomógombos, ott nyomva kell tartani inditás közben a gombot, de találkoztam már olyannal ami 2 állású kapcsoló, ott ráadott gyújtásnál át kell kapcsolni benyára, majd vissza gázra és úgy inditózni)
Mivel ez egy elég modern gázrendszer lehet, tuti úgy van megoldva hogy ha azt érzékeli hogy kifogyott a gáz akkor átvált benyára. Gáz szűrőt kellene megpróbálni kicserélni. Szerintem azért kapcsol neked vissza benzinre ha odalépsz neki, mert hirtelen nem kap annyi gázt mint amennyi kellene, és azthiszi üres a tartály.

Amúgy enyém is 1.6 16V. a benzinfogyasztása vegyesbe 7-7,5 körül lenne (pályán 130as tempoval 6,2-t is kihoztam már) gázzal ~1 literrel több ezeknél. szóval gazdaságos "kis" jószág
Előzmény: Nagy VECTRA (8853)