sziszka:)
Sok babát neveltem fel az eltelt évtizedekben, és amint adódott valami, azonnal kerestem az összefüggést. Nem csak azt az egy dolgot akartam meggyógyíttatni, hanem tudni mivel és hogyan lehet megelőzni. Ma is képes vagyok éjszakákat végigtépelődni, ha valami gyanús dolog történik. Néha csak úgy felhívok, megkeresek "nagy fehér" tudósokat és arra kérek, hogy számomra érdekes, engem foglalkoztató dolgokról beszélgessünk. Mivel őket is többnyire foglalkoztatja, így partnerek ebben.
És a téma egy tenyészetben a földön rohangál:))
Pl. ha diagnosztizál egy állatorvos én mindig kérdezem mit néz, mit lát, mitől alakul ki a tünet, mi az ami tuti kizárható és miért. És figyelek...nagyon. Ha valamit meg elfelejtek már hazafelé a kocsiból visszahívom...és folytatom:))
Tiszteletben tartom és ha kell, bevettetem velük a fegyvertárukat, rengeteg új és új dolog jön be a gyógyításba, amit én tehetek az a kutyáim - a kutya - felépítésének és "működésének" az ismerete. Ez az állandó:) Mi az étrendje ha egészséges, mi ha beteg...stb. Hogyan növekszik és mitől imádott fajtám, hogyan szaporodik és miért úgy, mivel tudom segíteni...stb.
Babusodat igen, elég 15 deka táppal indítani, jó lenne ha eleinte fele-fele arányban kevernéd a régivel és 1 hét alatt vonnád el lassan. Aztán 1 hét után szépen, fokozatosan emelheted hetente-kéthetente az adagját, ahogy a kondíciója megkívánja. Erre nincs tuti adag, mindig a szemed lesz a mérce. Ha eleven és egészséges, örökké kis éhenkórászka, akkor ok! Éheznie sem szabad. Arany középút:) Most még 3x adjatok neki enni, 4-6 hónaposan 2x. Ez is egyedi, látni fogod hogyan igényli.
Jó kutyázást:)
pussza