Valószinűleg nagyon hülye lehetek, ha örülök a 15l-es átlagfogyinak, de a tapasztalatom az az, hogy a nagyköbcentis autók igenis sokat esznek. Még akkor is, ha nincsenek hajtva. Szerintem egy 4 literes motortól automata sebváltóval, állandó összkerékkel, ilyen aerodinamikával, 70 kg-s gallytörővel, terepgumikon igenis jó! Aztán mindenki mondhatja az okosat, hogy a 3,4-es busza mennyit eszik, holott az is majd' 2 tonna. Képzeljétek el, a 2,5-ös dizel Voyagerem nekem is elmegy autopályatempoban 7 liter körül. És akkor mi van? Annak van valami formája amitől kisebb a légellenállása, van rajta 4 aszfaltgumi. Nem összehasonlitható.
Egyébként Anyu 525-öse is 12 literes átalaggal megy. Volt egy 3000-es Monzám, az is 15 l-t evett. A 2,6-os A6-unk is 12-15 körül fogyasztgatott. Ennyi gyerekek. A teljesitményhez nafta kell.
Azt is tudom, hogy a Clio az 1,5-ös dizelmotorral elmegy 4 liter alatt, de az nem tetszik az asszonynak, mert 1. nem terepjáró, 2. nem automata, 3 nem tudja normálisan belepakolni a gyerekeket. Értitek! Egyébként szerintem ezt nem kell itt az Expi fórumon magyaráznom, mindenki tudja. Azzal is mindenki tisztában van, hogy sokat eszik, igy vettük....
Egyébként szerintem a 15lityi az Expinél nem sok. De ha valaki tudja, hogyan lehet csökkenteni jelentős befektetés nélkül, nyugodtan irja meg. Az az igazság, ha ennél kisebb gázadásokkal használnám, akkor már csak alapjáraton puffogna a ház előtt..... :-))