Szia Tapasz!
A gyakori látogatás titka az udvariassáon alapuló jó viszony az építésvezetővel, és az előzetes időpont egyeztetés. Az építésvezető nagyon rendes és megérti a problémáimat. Az átadás késlekedését a bútorszállítók nem tolerálják, a raktározásért pedig egy kisebb vagyont kellene fizetni. Így nekem már bent van a beépített konyhám. Egy gondal kevesebb.
A műszaki átadásról szóló értesítést már nagyon várom! De a birtokba adás időpontja, és az ideiglenes lakhatási engedély kiadása (mert hivatalosan az is kell) nem csak az építő cégtől, hanem az önkormányzati "bonyolítók" teljesítményétől is nagyban függ. Jogszabály szerint 30 nap a határidő, de lehet ennél kevesebb is (általában tényleg 2-3 hét, de hallottam már másfél hónapról is).
Másfelöl nem tudom a lakások műszaki átadása egyet jelent-e a ház műszaki átadásával? Mert hiába mehetek be a lakásba, ha a hiányzó radiátorok miatt nem megy a fűtés (ki fog fűteni, volt már próbafűtés?), ha a liftek nem használhatóak, és nincsen kész a garázsszint.
Én úgy számolom, hogyha már van kulcsom, akkor sem tudok rögtön költözni, mert fel kell szerelni a függönytartókat, lámpákat, fürdőszobai tartózékokat. Tehát szerintem csak december lesz költözés. De remélem, már ott karácsonyozunk.
Ezért kitartás! Már látszik a fény az alagút végén, ha messze is van!