ckerti Creative Commons License 2009.11.04 0 0 11917

Bálint jól írta, nem egyszerű a történet.

Először is tudni kellene, milyen gyári rádiód van és van-e a Jumbo-BOX-ban AUX-IN csatlakozási lehetőség.

Gondolom, hogy nincsen, de azért megkérdeztem :-)

Azért a helyzet nem reménytelen, nekem is sikerült megoldani a gyári rádió szétfaragása nélkül.

1.megoldás: FM transzmitter Apró kicsi kütyü, amibe bedughatsz egy RCA(?) csatlakozót, a kábel másik végén pl. egy jack dugóval, amit a telefon fülhallgató kimenetébe dugsz. A kütyü rádióadóként viselkedve sugározza a műsort, a rádión egy adott hullámhosszra hangolva foghatod azt. Nekem pl. éppen van egy ilyen cuccom, amit olcsón átadnék (4 eFt), mivel fejegységet cseréltem és már nem kell.

2. megoldás: CD-tár emulátor. Ha nincsen a kocsiban CD-tár (mármint nem szállított, dobozolt, hanem beüzemelt, a rádióhoz csatlakoztatott :-)), akkor a CD-tár bmenetre lehet csatlakoztatni egy másik kicsi kütyüt, amibe szintén RCA csatlakozón tudsz hangot bevinni. Ebben az esetben a CD-tárra váltva a külső hangforrás hangját hallgathatod a rádió hangszóróin keresztül. Szabályozhatod a hangerőt, de elindítani, léptetni, leállítani a telefonon kell a lejátszást, vezérlőjelet nem visz át (ahogy a transzmitter sem).

3. megoldás: Direkt AUX bemenetre csatlkakozás a rádió hátlapján.

Ilyet sajnos csak a fejlettebb fejegységek kínálnak, azt hiszem a 2007-es modellévtől kezdve (2006 szeptember?) beszerlet Stream Mp3 és Audience Mp3 fejegységek. Nekem ilyen Audience Mp3 fejegység került most a kocsiba és direktben van rákötve a gyerek DVD-nek a hangja.

Nálam már mindhárom megoldás megvolt, mindegyik működik/működött is, a cseréknek prózai okai voltak.

Előzmény: VarCsa77 (11915)