Sziasztok!
Ma ismét voltam az építkezésen, és kezdek kételkedni az 5.-től induló műszaki átadásban. A lakásokat ugyan takarítják, de még hiányoznak radiátorok (nagy méret kifogyott, burkolat elválasztók, és más apróságok. Más lakásokban más hiányzik. Ezek külön külön nem nagy munkák, de már legalább tíz napja nem készülnek el, és sok lakás sok apró hiányosságát nem lehet egy - két nap alatt pótolni. Már ha megjön az anyag. Ennyit a lakásokról.
A másik meglepetés az volt, hogy csak tegnap kötötték rá az épületet a csatorna hálózatra. Le merészkedtem a garázsszintre. Az egy csatatér! Most készülnek a tárolók közfalai, a garázsokat raktározásra használják. És akkor még hol a tereprendezés, kertépítés, autóbehajtó, járdák és parkolóhelyek kiépítése! Aki vett tárolót, vagy garázst biztos lehet benne, hogy nem kapja meg határidőre! Pedig egy szerződésben szerepel a lakással! Na erre jár majd a kötbér.
Attól félek, hogy ha át is adják műszakilag a lakásokat, a hiányosságok kijavítása eltart majd a birtokba adásig. Az pedig nem biztos, hogy karácsony előtt lesz. Beköltözni amúgy is nehézkes munkagödrökön és palánkokon átmászva. Vagy lehet, hogy a második ütem befejezéséig (mi is most a határidö?) a mi oldalunk építési felvonulási terület marad?
Azért nem adom fel a reményt!