Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 14
Nyúlpaprikás sonkás galuskával

Hozzávalók (4-6 személyre): 2 db nyúl mellhús, 2 db nyúl lapocka, 10 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, pirospaprika, só. Sonkás galuska: 10 dkg főtt sonka, 40 dkg liszt, 2 db tojás, só. A házinyúl csontos melle részét a csonttal együtt darabokra vágjuk, majd jól megmossuk, hogy az esetleges csontszilánkok eltávolodhassanak. A lapockát kicsontozzuk, és pörkölthús nagyságúra vágjuk. Zsírban vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a húst. Megsózzuk, és fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig öntünk alá egy kevés vizet. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Végül hozzáadjuk a jó sűrű tejfölt, amelybe egy kevés lisztet keverünk, és még néhány percig forraljuk. Közben a főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk, majd annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy összekeverve lágy tésztát kapjunk. Belekeverjük a sonkát is, majd a szokásos módon a sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, jól lecsepegtetjük és egy kevés zsíron, jól átforrósítjuk



...nemlabancinfó linkelésért tettétek végleg ki drzyx-et
Ááááááááááááááááááááááááááááá!
:-D