Na hadd rázom fel a témát picit.
Én mondjuk úgy vettem észre, hogy nem törvényszerűen a BMW-sek az agresszivek, mert:
-sokuk cégvezető vagy államvezetőségbeli, esetleg magánsofőrrel és nem siet sehova, videokonferenciázni meg az autóból is tud, a sofőr meg rögtön penderülne, ha baromkodik.
-mástól lettek nagyemberek, nem attól, hogy a köznépet letolják a közútról.
Az agressziv jellemzően az alsóketagóriás márkákból kerül ki (illetve régebbi évjáratú felsőkategóriás), jó részük a tipikus corsás tükörben sminkelős picsa.
De a mostani eset mégis a bömci testvér márkája: AUDI - belefér az egyebekbe.
Cinkota. Mellékutcából lépésben csorog, én mennék át keresztbe (nálam az elsőbbség). Vélhetően megáll. Nem tette. Ha nem szedem ki magam a lökháritó alól, átmegy rajtam az első kerék. Ajtó vonalában megáll, hogy üvegen keresztül jól megmondja a magáét. Anyósúlésén persze most is ott figyelt a diszkómacsóhoz illő plázaribanca. Mig a rendszámot memorizáltam, közben egy szemtanuval is feleselt (aki sajnos matt részeg volt), aztán elporzott. Rendőrségre hiába mentem, ilyen ügyekkel nem foglalkoznak, főleg hogy semmi kár nem keletkezett (remélem azért a fényezése valamennyire lejött).
KNV-438 sötét (szürkés-feketés) audi sedan, valami újabb tipus, pontosan nem tudom.
Az ilyeneket csak akkor fogják esetleg kicsit megejnyebejnyézni, ha valakit halálra csap.
Továbbá teljesen természetesek a balra - tiltás ellenére - bekanyarodók főleg vasúti átjáró után; egyirányú utcában szembemenők (és még ő dudál meg integet).
A zebrán át-nem-engedőt és jobbkéz szabályt nem ismerőt már csak a teljesség kedvéért irom le.
(tudom, ezek inkább szabálytalanság témakör, mint agressziv, de a kettő összefügg és nem találtam megfelelő topicot)