Csináltam egy fotósorozatot, csak nem volt még időm képes-szöveges útmutatót készíteni belőle.
Ha szerencséd van, a fényezett tükörház lejön még kézzel is, csak fülek tartják.
Az enyém ilyen.
A fényezett részt kell óvatosan összeszorítani mozgatni, akkor érezni fogod, hol tartják fülek, ezeket a füleket "ki kell játszani" az alsó részből. Kézzel simán megy, ha mégis be kell feszíteni, használj valami puha műanyagot, pl. lejárt bankkártyát.
Olvastam már olyan verzióról is, amikor a tükörházat egy plusz csavar is fogja, ami menetirányba van betekerve, a tükörlapra merőlegesen és a tükörlap kiszedése után lehet csak hozzáférni.
Láttam az enyémnek a tükörházában is a csavar helyét, van neki furat kialakítva, de szerencsére nem volt benne csavar, különben nem tudtam volna leszedni sem. A tükörlap kiszedését ugyanis nem próbáltam volna meg.
Mivel a fényezett rész a tükörlap alatt is ott van, bekapcsolt gyújtásnál a lehúzott oldalablakon keresztül kintről benyúlsz, és a tükörállítóval úgy állítod a tükörlapot, hogy kibújjon a fényezett ház keretéből
A tükörlap állítgatásával (a vezetőajtón lévő tükörállító gombbal) szabadon hozzáférhetővé válik a 2 db, kb. torx 10 -es csavar, ami az alsó részt rögzíti, benne a index LED sorral. Ezek a csavarok felülről vannak betekerve az alsó részbe, a fejüket csak jó megvilágításnál lehet észre venni a sok fekete műanyag között. A tükörlap aljánál vannak kb. Az is lehet, hogy a tükörlap aktuális pozíciójában épp takarja a csavarok fejét, ezért célszerű ismét csak kívülről, a tükörlapot mozgatva figyelni, mikor bukkan elő a csavar.
Ha kitekerted mindkét csavart, az elektromos csatlakozót széthúzod és kész.
Az alsó rész az index LED-sorral és elektromos csatlakozójával eltávolítható.
A többi részét nem szedtem szét.
Nekem ugyanis az index szűnt meg működni és ahhoz az alját kellett cserélni, amit ckerti-től boltoltam.
Új árában 7-8e Ft lett volna a komplett alsó rész tavaly.