Kösz, én is örülök! És ezek átlagos méretek. Az állaguk változó, van finom ropogós és enyhén pudvás. Összességében elégedett vagyok.
Viszont versenyt kell enni a pockokkal. Két dáliámat teljesen csonkra rágták, és ezekből a rózsaszín retkekből is fölzabáltak már párat. Tegnap gyorsan kiszedtem a sárgarépát. Két sorból a zöme megmaradt, a harmadiknak a 2/3-át megették. A petrezselymek levélrózsái kezdenek függetlenné válni a gyökerüktől. Szerencse, hogy idén rengeteg lett, és helyenként talajtakarónak meghagytam, így talán marad valamennyi tavaszra is.
Holnap remélem, nem fog esni, kiszedem a téli retket is. Ma akartam, de nagyon vizes volt kint minden. A céklát kevésbé féltem, csak egy bizonyos mélység alatt rágtak, az talán fölötte van. De azért kimenekítem azt is minél előbb. Most a pasztinákot sem hagyom bent november végéig.
Tulajdonképpen ezért ültetek mindenből olyan sokat, hogy ha minden jól megy, a baráti körünket is ellátjuk. Így ilyenkor is marad legalább nekünk elég. Egyszerűbb, mint állandóan irtani valamit.