Tiszteletem, nagytudású fórumozók!
Ha minden igaz, Octáviás leszek rövidesen. Kinéztem magamnak egyet, ki is próbáltam, egy "ellenőrzött származású" 2004.03-i 1,6-os Classic kombi. 4 kérdésben tudnátok segíteni:
1. A motorra rá van írva, hogy RS, én előtte csak pár 2005-ös Octi motorját láttam és azokon ez a két bötű nem volt feltüntetve. Van ennek valami jelentősége a motort (teljesítményt, fogyasztást, élettartaqmot, stbt) illetően, vagy csak egyszerűen elhagyták később? Magyarul: nem járok rosszul ezzel a motorral? :)
2. A fék nem valami harapós. Végigolvasgatva az itteni, korábbi hozzászólásokat, elképzelhető, hogy egy hosszabb állás miatt van? (Valaki írta, hogy műszakin megrángatták a kerekeket és utána bika erős lett a fék.) A szerelő szerint jó állapotú, VW jelű fékbetétek vannak benne.
3. A kuplung enyhén nehezen jár mindegyik fokozatban. nem vészes, de nem is "vaj sima." Azt mondta egy Skoda szervízes szerelő, aki átvizsgálta a kocsit, hogy a bowdent meg kéne olajozni.
4. Nincs benne ködlámpa, csak a helye. Érdemes nyüglődni (erőltetni) a berakását? Mármint, ha szeretném, akkor sokba lenne a beszerelése?
Jó pár Octit megnéztem az utóbbi napokban, ebben a példányban az ellenőrzött múlt és a szép állapot tetszett meg, egy fiatalabb, de bizonytalanabb múltú Octi ellenében.
Köszönöm előre is a segítségeteket. Ha nagy leszek, meghálálom :)
Üdv.