"Tollasütővel hadonászni, rohangálni, a totyogók között balesetveszélyes. Hamar konfliktus forrása lehet."
Akiket láttam, megoldották, nem volt belőle konfliktus. Persze nem is akkor voltak ott, amikor tele volt a játszótér.
Na és a labdázás? Amikor totyogósok meg kisóvodások gurítják egymásnak a labdát? Az is tilos? Merthogy a szúrós bokrok mellett az sem nagy élmény - nem beszélve arról, hogy több lenne a hely, ha csak füvesítettek volna. A lényeg, hogy a pici játszótér egy részét alkalmatlanná tették a játékra, ez pedig nem vall nagy észre.
"De tudod mit? Menj a XIII. kerületbe a tutijó játszótérre és örülj ott."
Úgy teszünk. Ráadásul nem is mi egyedül a környéken.
" Én pedig örülök itt, mert egyre több játszóteret alakítanak át, építenek meg, több hely lesz és a gyerekeid nem lökik fel és nem vágják fejbe folyton, az én unokáimat a tollasütőjükkel..."
Nyugi, az enyémek nem hadonásznak a tollasütővel és nem ők akik lökdösni szokták a kisebbeket.
"Hát ennyit, a sok szar játszótérről, amiket mint megtudtuk, nem a te elvárásaid szerint, kizárólag neked építettek."
Úgy látszik nem érted, hogy nemcsak nekem van vele bajom, hanem nagyon sok környékbeli szülőnek. Az egyik óvónő egyenesen azt állította a közeli felújított játszótérről, hogy botrányos. De az új kutyafuttató miatt is sokan panaszkodnak, csak mivel nekem nincs kutyám, nem tudom hitelesen tolmácsolni a problémákat.
"Erősen kétlem, hogy a XIII. kerület kutyaszarmentes lenne, (hasonló emberek lakják) de azon inkább ne vitatkozzunk."
Nem állítom, hogy máshol nincs, de a játszóterek területe lényegesen nagyobb, ahol szabadon lehet rohangászni.