Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6598
"Nekem még soha nem kellett a bokorban bújkálni a labdáért,"

talán mert te nem labdáztál a játszótéren. De vannak akik igen, még olyan gyerekeket is láttam, akik tollasoztak. Ugyanis az elkerített rész az, ahol nincs kutyaszar, ott lehet nyugodtan lépni anélkül, hogy a lábad elé néznél.

"Viszont rohadtul útálom, hogy mindent szét kell barmolni, hogy nem lehet rászólni a gyerekre, hogy alapvető viselkedési formákat nem tanítanak meg nekik."

A neveletlen gyereket ne keverd ide. Nekem is volt már csatám ilyennel, de most az a kérdés, hogy szerinted a játszótérnek mi a funkciója. Mert szerintem nem egy nyugdíjaspark, ahol lehet üldögélni és cseverészni, hanem egy hely, ahol a gyerekek kedvükre szaladgálhatnak, csúszhatnak, mászhatnak. Szúrós növénynek ott nincs helye, ugyanúgy, ahogy a muskátliágyásnak sincs a focipálya közepén. A játszótér ugyanazt a funkciót tölti be a gyerekeknek, mint a felnőtteknek a sportpálya.
A szúrós növénnyel meg a labdázásra, tollasozásra alkalmas helyet vették el az amúgy is kis területű játszótéren.

"Ha nincs bokor a kerítés tövében, akkor úgy vagyunk ott mint az állatok a ketrecben, "

Majd jelzem az UTÉ-nak, hogy ültessék körbe a focipályát árvácskával, mert így olyan sivár a pálya. A kapuk köré meg lehetne pár muskátlitövet. :-)

"ha zöld bokor van a kerítés előtt, körül, akkor meg szúr."

Bokor és bokor között van különbség, van jópár, aminek nincs tüskéje. De valamiért nem olyat telepítettek.

"Nincs árnyék a csúszda felett, ugyanakkor kitekerjük (nézzük, hogy a gyerek kitekeri) a direkt ezért odaültetett fákat."

A rongálás mondom hogy más tészta.

"Nem vagyok benne illetékes, de kíváncsi lennék, hogy a lakótelepen hány kilométer áll rendelkezésre, aszfalton történő gumimotorozásra, görkorizásra, vagy biciklizésre. Próbáltad már? Szerintem ne erőltesd a kavicsot, meglásd aszfalton menni fog... :)))"

Igen, képzeld próbáltam a gyerekekkel görkorizni. Szuper ez az Újpest, tök jól gyakorolhattuk a szlalomozást, lévén tele a járda kutyaszarral. A lányom majdnem beleesett egybe, így már görkorizni is máshová járunk.
Előzmény: kdezsoe (6575)