Azért ez is túlzás! Orbán amikor hatalmon voltak nem csak dumált, hanem valamit tett is. Szerintem a másik oldalt több volt a duma a dumában, mint a konkrét tett. Méghozzá távlatosabban tervezve és gondolkodva. Emlékeztek a pótköltségvetésekre? Akkor még a pluszbevételt kellet valamire elkölteni. (Szegény Szűrös Mátyásnak is egy ilyen szavazást követően tették ki a szűrét. ;-) A FIDESZ-MDF körmány jól tervezett. (Túl jól is. "Több pénzt az embereknek" választási üzenet, melyet valamiért a szociális rendszerváltás kapcsán gyorsdan le is mondtak 2004 kezdetén) 2006-ban ezek még a hiányadatokat is meghamisították. (Jobban mondva eltitkolták - egy trükk a százból) A kiforgatott kampányszöveg is jó jóslat volt. "A tett az első, a szó a második." (FIDESZ) Ezzel próbálták meg mintegy visszájára fordítani a ballib média ármánykodását. Ez azonban túlzottan kódolt volt az egyszerű népnek. Az MSZP tudta mit kell mondani. 50%-os beremelés és kész. Pedagógusi életpálya program? (FIDESZ) Ugyan! 50% oszt kész, minden közalkalmazottnak. Ez közérthető. 100-napos program. Majd még egy 100 napos. Önkormányzati választásokra. Teljes hatalomátvétel az ország felett. Meg is tették. Létszámleépítés? 25000-el nőtt az első 1 évben ezek létszáma. Adórendőrség? Felszámolni! Később újra. Az Apeh megerősítése és ugyanazon jogok kiosztása a teljes szervezetre. Adatbázisok bekérése, és összekapcsolása. És most hol is tartunk? Az állam szokott a nagy tételek miatt olcsóbban vásárolni. Nem akarok statisztikákat mutatni az utóbbi 7-8 év közbeszerzéseiből, de elképesztő a helyzet. A közvagyonkiárűsításokról ne is beszéljünk. S valaki megkérdezi Fletót. Miért nőtt ennyivel az államadósság. És ő az őszintén a parlamentben kijelenti, hogy az ott van a családtámogatásokban, a nyugdíjakban. Hát igen. Na meg most melyik forint, melyik zsebben? Mert a pénznek biz nincsen szaga. A nyugdíjjas és a 6-8 gyermekes család fennnemtartó (azt más szervezet vállalja el) zsebe ugyanazt az üvegzsebet takarja!!! ;-)
Ami a jajjveszékelést illeti. Magyarországon a ballibbant média által kialakult egy újfajta újságíróskodás. Van ugye a normális régtől fogva jól működő tényfeltáró, tájékoztató, hisz ezek emelik igazán az olvasottságát és a nézettségét (botrányok) egy médiának, és nem mondanám hogy lett, hisz a régi rendszerben is ez működhetett a tényelhallgató. Na ez a többpártrendszerben már nem volt fenntartható, hiszen szabad lett a tényeken alapuló híráramlás. Ezért ők egy újfajta módszert találtak fel. Ez pedig a tényelmaszatolás tényeltakargatás műfaja. Az öszödi beszéd kimagyarázása a ballibbant média által szerintem valahol zseniális összehangolt akció volt. De a béke (ez talán kissé túlzás) és a hatalom fennmaradhatott. Erről is szól az ún. 4. hatalmi ág, a média tevékenysége. Politikai profi marketing.
Mert amikor egy ""diktátor"" azzal fenyegeti meg hallgatóságát, hogy "trükkök százai, amiről nektek nem kell tudnotok" (Részlet az öszödi beszédből) akkor érdekes és alapvetően egy demokráciában törvénysértő kijelentés született. És a hallgatóság, kik ebben részességet vállaltak ott a helyszínen bűnrészesek voltak, s lettek. Egy varázsló szólalt meg. Máriók nem voltak ott valamiért a tömegben. A média mindenesetre egy beismerő hazugságvallomásból az igazság bajnokát faragta, egy idolt egy szobrot, mesteri módon működtetett vésőkkel. Rákenve a teleszart bili tartalmát mindenkire a politikában. Mindenki szaros lett, s ennek lecsurgó levét most hörpintgetjük együtt, jobbosok és balosok (ez az oldalkategória meg mi mára már!?) fel. Én értem Bolgár Györgyöt. De ki nem? Legfeljebb félre. Most semmi más nem maradt, mint ijesztegetés. Ez történt 2002-ben. 2006-ban egy kis trükközés, hazudozás. Mellesleg a FIDESZ ebbe belement. Elkezdett igérgetni hazug alapon, ha ez hathat csak. 2002-es töt tény elmi tapasznyalat. Tanult az előző tapasztalatokból. A rosszat különben. Alig várom a következő választást. A közvéleménykutatások szerint baromira többségben vagyok.
Más is mielőbb ezt szeretné. Pozitív fejlemény. Rövidítik a kampányidőszakot. Mellesleg joggal. Hisz 4 éves a valós kampányidőszak és folyamatos. nincs szünet. A kormány tevékenysége és az ellenzék kritikája folyamatosan már az. Ez pedig előrehozott választásokat sejtet. A remény hal(l) meg utoljára. ;-)
Ui:
Boccs, hogy túl sokat dumálok. Ez itt nem dívik. Röviden és frappánsan, nekem nem megy sajnos. Szeretek elemezgetni és kivesézni dolgokat. :-((