ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 647
Ismétlem. Nem azt mondtam, hogy nem volt fejlődés, hanem azt, hogy a korábban gyógyíthatatlan pszichiátriai betegségek jórésze ma is gyógyíthatatlan. Azt is mondtam, hogy a betegek életminőségének javításában vannak eredmények, de a betegség éppúgy gyógyíthatatlan, mint 50 évvel ezelőtt volt. Az, hogy kezelhető, nem azonos azzal, hogy meg is gyógyítható. A kétségtelen minőségi javítások ellenére - ezt is mondtam - a pszichiátria a többi orvosi szakágban tapasztalható fejlődéshez képest le van maradva. Semmi valótlant nem állítottam. Sőt - párhuzamba hoztam a diabetessel olyan szempontból, hogy az is kezelhető, de nem gyógyítható meg ! Sajnos a pszichiátriai betegségekben szenvedő betegek életminősége sem javult olyan mértékben, mint pl. a diabeteses beteg mai korszerű ellátása melletti életminőség. Azt is mondtam, hogy aki mindezt - de pontosan szóról szóra, amit leírtam - nem hiszi - az szintén szóról szóra kérdezzen meg egy pszichiátert - valótlanságot állítottam-e. Ezzel részemről a pszichiátriáról és a pszichológiáról való diskurzust b e f e j e z t e m - visszatérek a topik eredeti tárgyához !!!!!!!

ÜGYI
Előzmény: msmks (643)