ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 631
Hú....hát vannak kérdéseid ! De megpróbálom szépen sorban.
Sajnos itt is igaz, hogy mindenekelőtt megpróbálom a materialisták szemszögéből nézni a dolgokat, mert számomra ez kötelező. Így kell eljárnom ! Ilyenkor nem szabad arra gondolnom sem, hogy én közben hívő vagyok. Ez 42 év alatt belém rögződött. De, aki szintén hívő, azzal nyugodtan megbeszélhetem a dolgokat, mert nem fog ab start lebarmozni, vagy kétségbe vonni a hívatásom által kötelező tudást.
1. A halálközeli élményen átesettek szinte mindegyike hasonló élményről számol be. Van azonban, aki nem. Nem hiszem, hogy elfelejtené. Aki átéli és elmeséli, az olyan katarzis élményről számol be, ami minden esetben megkülönböztethető egy hallucionációtól. Már a gyakorlatilag egyezőségek miatt is. Van. aki nem észlel semmit. Ezt - a hívői oldalról megközelítve csak úgy tudom magyarázni, hogy van akinek egy természetfeletti lény m e g m u t a t k o z i k és vannak,akiknek nem. Hogy ennek mi lehet az oka, azt halandó emberként nehéz lenne magyarázni.
2. A tudományos magyarázatot nem csupán én adtam úgy, ahogyan leírtam - más, aki komolyabban elmélyedt ebben a témában, ugyanúgy gondolja. Az olyan mértékű agyi hypoxia, mint amin az érintettek átestek, nem lehet tudományos kísérlet tárgya, mert amint írtam, megeshet, hogy az illető maradandó agykárosodással "tér vissza". Tehát itt "kísérletezgetésnek nincs helye.
3. A dolog legérdekesebb és legjelentősebb részletei pontosan azok a momentumok, amikor a testenkívüliségben tapasztaltakat írják le, hiszen ezekre tudományos magyarázatot adni lehetetlen. (tehát amikor olyan dolgokról számol be, amelyeket később, az ott tevékenykedők, orvosok, mentősök, egyszerű szemlélők megerősítenek, ugyanakkor neki, abban az állapotban nem lehetett volna módja érzékelni.
4. Úgy véled (írod), hogy mindenre van magyarázat. Valójában ez nem állja meg a helyét. Igenis - a leírások arra utalnak, hogy van, amire nincs bizonyítható, elfogadható - pusztán az anyagi léten alapuló - magyarázat.
5. Fontos kérdés, hogy miért marad el a halálfélelem. (?) Azt kell mondjam: nem tudom. Esetleg olyan nyakatekert válasz lehetséges, hogy abban az állapotban bizonyos (objektív testi tünetek: mint pl. a fájdalom, stb. érzékelhetősége "kiesik")
6. A visszatérés utáni változás már magyarázható azzal, hogy olyasvalamit éltek át, ami "bizonyossággá" erősítette a Hitüket. Egyébként - ha jól emlékszem a könyvre, volt az érintettek között ateista is, nem mindenki volt hívő, akivel ez az élmény megesett.
Hát - gyakorlatilag ennyit tudok én is és nem többet. érdekes lenne egy , az élményen átesett emberrel személyesen beszélni !

Üdv.:
ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (623)