ccc...
Vegyuk ugy, hogy a gyogyszerkombinaciok a sokadik bor ugyanarrol a rokarol es sokkal kevesebbe kerul a kifejlesztesuk, mint egy uj gyogyszere.
Es igen, en az en kis szemelyes tapasztalataimbol fogok kiindulni es az alapjan alakitom ki a velemenyem mivel en nem dolgozom a kozponti statisztikai hivatalban es megha ki is banyasznek nehany statisztikat az is csak csepp lenne a tengerben. Hacsak nem gondolod, hogy amolyan botcsinalta tudoskent azert mert elolvasok par cikket itt es ott, ugy kene eladni a tapasztalataimat, mintha valoban foglalkoztam is volna a temaval.
Fordulatszam: ha megmondod, hogy miert kellene tudnom nekem, mint haziasszonynak a mosogepem fordulatszamat akkor utana fogok nezni. En viszont meg tudom mondani neked rogton, hogy miert kell tudni a novernek a korhazi centrifuga fordulatszamat. Mert alacsonyabb fordulatszamon nem ugyanazt az eredmenyt kapjuk. Ilyen egyszeru. Es lehet, hogy az en ruham nem lesz tokeletesen kicentrifugalva az alacsonyabb fordulatszam miatt de az nem gond. Ha a testfolyadekminta nem szeparalodik tokeletesen az meg igen. Es nem minden testfolyadekot kell ugyanazon az rpm-en centrifugalni es az idotartam is valtozo, nem beszelve a szenzitiv anyagokrol amelyeket hutott centrifugaban kell szeparalni.
Ha ezt nem tudja az aki foglalkozik vele akkor elront egy teljes vizsgalatsort es hamis eredmenyeket fog kozolni. Nagy difi a haztartasi mosogephez kepest.
Nekem nem kell tudnom, hogy mukodik a szamitogepem de eszre kell tudnom venni, hogy ha nem mukodik, hogy szerelot hivhassak, aki majd tudni fogja mit kell vele tenni. A korhazi centrifugat egy modon lehet leellenorizni, rendszeres karbantartassal, ilyen egyszeru es ezt annak kell tudnia es figyelnie aki foglalkozik vele, az szep, hogy a maintenance vallalat kijon de vegul is nem az o felelosseguk, hanem aze aki dolgozik vele es kiadja az eredmenyeket. Egyszeru pelda, ha pl. egy sterilizator nem mukodik megfeleloen es a nem kelloen sterilizalt eszkozok miatt a beteg sebe elfertozodik a beteg jogosan nem a sterilizator karbantartokat fogja perelni, hanem a korhazat. Mert a korhaz dolga, hogy eloirja kinek a felelossege a sterilizator ellenorzese es aztan a korhaz hajtsa be azon a karteritest akin akarja. A peldat folytathatnam az ossze-vissza mero vernyomasmerokotol kezdve az evek ota nem kalibralt EKG keszulekig, (a modern gepek sajat magukat kalibraljak minden beinditaskor).