Sziasztok kedves Lybra Tulajdonosok!
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis éppen egy Lybra vásárlásán gondolkodom.
Az autó amit kinéztem egy 99-es évjáratú 2000 LX benzin, elvileg 155e km-el.
Ma voltam a kereskedésben, s személyesen is megnéztem mert a fotók alapján eléggé biztatónak tűnt. Az autó belseje kissé lelakott, meg van egy két koccanás nyom is rajta, de ez nem gond nem számítottam csodára egy 10 éves autónál, ráadásul nem is a legdrágábbat választottam a legnépszerűbb keresőben. Inkább úgy vagyok vele, hogy majd apránként megcsináltatnám magam, és akkor tudom hogy mi hogyan lett javítva, de az autót közben is szeretném használni és ha megveszem, akkor nem marad további 200 ezrem egy nagyszervízre, max olaj meg szűrők.
Szóval, amiben a segítségeteket szeretném kérni, hogy ha tapasztaltatok már hasonló hibajelenségeket (akár egyet is a következők közül), akkor légszi nyilatkozzatok arról, hogy szerintetek mi lehet a gond és kb mennyiért javítható.
Nos:
1. Olajteknő repedt- olaj szivárog(állapotfelmérő lap szerint, az autó egy éve a kereskedés udvarán áll, jelenleg olajnyomásjelző lámpa nem világít, motor beindul érzésre jól gyorsul)
2. Kuplungpedál kemény és mélyen fog, de a sebességfokozatokat reccsenés nélkül vette, és simán tudtam váltani, pedig életemben először vezettem ilyet (ez az ami aggaszt elsősorban,nem tudom így mennyit bírhat még a váltó, az autó kb évi 10 e km-re kéne, második autónak)
3. A motor a fordulatot üresben kicsit nehezen vette olyan hrghhhrrrrrrrrrrrrrrmmmmmm érzés volt, mintha egy két másodpercet gondolkodott volna. Utána viszont szépen felpörgött. Az alapjárat nem ugrált. Az eladó szerint ez azért van mert már egy éve áll az autó és havonta egyszer ha jön egy érdeklődő aki elviszi egy próbakörre, olajcsere, meg egy kis használat megoldaná ezt a problémát, meg ez 5 hengeres és azért is más eladó szerint (Nekem ez a magyarázat sántít, bár menet közben nem volt semmi gond, és a gyorsulás is jó volt (165 le-s renaultból ültem át szal nem egy 1,4-es octaviából)
4. Bal első ablakemelő gombja a kezemben maradt, de kis ügyeskedéssel működött az ablakemelő. Ha jól tudom, ez amolyan típushiba. Ennek orvoslása kb. mennyibe fájna?
Még egy pár kérdésem lenne:
Vezérműszíj és görgők cseréje kb mennyibe kerül? (ha valaki netán csináltatott volna ilyet mostanában)
Az autóban nincs CD-tár, ez mondjuk furi, mert azt hittem minden LX ben van, ha ez igaz, akkor lehet-e hozzá cd-tárat szereltetni vagy loudlinket??
Jó sok kérdést tettem fel, jó pár amatőr is ( sajna nem vagyok egy autóguru), de ha csak egy -egyre is tudnátok válaszolni, akkor azt nagyon megköszönném. Nagyban megkönnyítené a döntésemet.