ÜGYI2
2009.10.24
|
|
0 0
339
|
De a kérdés miatt nyitottam. Másrészt már bebizonyítottam néhány hozzászólásommal, hogy nem vagyok bigott, észérvekkel szívesen vitázom - sőt sokszor a feltett kérdésen én is elgondolkozom. A hívői hovatartozásom nem befolyásol abban, hogy képes legyek akár önmagam állítását is módosítani, ha megfelelő ellenérvet kapok. Hidd el nekem, nagyon nehéz egyrészt a materializmus talaján állni (nekem ez többnyire kötelező) és ugyanakkor megtartani a hitemet. Aki vallásos és nem gondolkozik, az bigott (az nem én vagyok) - aki vallásos, de kritikával, az "félig" materialistának tekinthető. Részemről nem szégyellem a kettősséget - a párbeszédet pedig (magam részéről) szükségesnek is tartom. Senkitől nem kérem, hogy "szóba álljon velem" ennek a topiknak a tárgyában - legfeljebb megtiszteltetésnek veszem, ha olyan a beszélgetés hangneme. A hithez valamilyen szinten tartozók vitája általában ilyen. Mint két egyenként kétszáz kilós sumózó birkózása, akik alig-alig tudják egymás kibillenteni. A végére mégis valamelyik győz. Ami a topiknyitást illeti, pontosan azért tettem, mert én kíváncsi vagyok más érveire. Sajnos ezt viszont kevésbé tapasztalom, pedig igyekszem a két ellentétes álláspontot közérthető filozófiai síkon folytatni. Meggyőződésem, hogy itt nem két süket párbeszéde folyik. ÜGYI |
Előzmény: stor (336)
|
|